Στην υπόθεση ΤΟR M1 αναφέρθηκε σήμερα το πρωί ο υποψήφιος με τη ΝΔ στη Β' Πειραιά, Γιάννης Τραγάκης ο οποίος μιλώντας στον Βήμα 99,5 τόνισε ότι η επιτροπή για τα υποβρύχια δεν είχε σταματήσει τις εργασίες αλλά συνέχισε με άτυπη μορφή. Επίσης ο κ. Τραγάκης εξηγώντας ότι η ΝΔ απέδιδε στο πόρισμα σοβαρές ευθύνες το ΠΑΣΟΚ αντιθέτως είχε χαρακτηρίσει τα συγκεκριμένα ποσά ως αριθμούς τηλεφώνου...  

«Τότε είχαν βγει τα πάντα.
Το παραπεμπτικό βούλευμα των 2 ανακριτών και του εισαγγελέα αναφέρεται αποκλειστικά στο πόρισμα της επιτροπής μας. Στο πόρισμά μας, όλα τα άλλα κόμματα απέδιδαν πολιτικές ευθύνες ενώ η ΝΔ απέδιδε σοβαρές ευθύνες, διότι θέλαμε να κρατήσουμε ποινικές ευθύνες γιατί είχαμε ζητήσει άνοιγμα συγκεκριμένων λογαριασμών, με συγκεκριμένα νούμερα, συγκεκριμένα ποσά,  συγκεκριμένες ημερομηνίες και τράπεζες.  Τότε το ΠΑΣΟΚ τα είχε χαρακτηρίσει ως αριθμούς τηλεφώνου», τονίζει και προσθέτει «Τελικά, η επιτροπή δεν σταμάτησε τις εργασίες, όπως αναληθώς λέγεται, το Φεβρουάριο του 2005, που έληξαν οι εργασίες της. Δημιουργήθηκε μια άτυπη επιτροπή, την οποία έκανε η πρόεδρος κ. Μπενάκη, από έναν εκπρόσωπο κάθε κόμματος και εμένα πρόεδρο, για να παρακολουθήσουμε το άνοιγμα των λογαριασμών».

«Ακολουθούμε λοιπόν την εξής διαδρομή: ανοίξαμε λογαριασμούς στη Μόσχα και βρήκαμε συγκεκριμένα ποσά. Ανοίξαμε λογαριασμούς στη Λευκωσία και βρήκαμε τα ίδια συγκεκριμένα ποσά, εκεί βρέθηκε κατά σύμπτωση και ένας συνταγματάρχης, ο οποίος είχε πάρει ένα μέρος αυτών  των ποσών. Από τη Λευκωσία πήγαν στη Νέα Υόρκη και από τη Νέα Υόρκη στην Ελβετία. Καταφέραμε και ανοίξαμε μετά από ένα χρόνο τους λογαριασμούς στη Νέα Υόρκη, και βρήκαμε τα συγκεκριμένα ποσά, όπως αναφέρονται. Αναφέρονται σε μία εταιρεία Drumilan, η οποία ήταν μία εταιρεία φάντασμα, με έδρα την Αθήνα, τη Λευκωσία και τις Παρθένους Νήσους. Σε αυτήν, λοιπόν, είχαν διοχετευτεί τα χρήματα αυτά. Εμάς μας έκανε εντύπωση και οδηγηθήκαμε σε αυτό το συμπέρασμα, όταν αθροίζοντας τα ποσά που διακινούντο έτσι υπόπτως, ήταν 25.081.757 δολάρια ήταν ακριβώς το 10% των αντισταθμιστικών ωφελημάτων, που ήταν 250.817.570», εξήγησε. 

Ο κ. Τραγάκης συνέχισε αναφερόμενος στη μίζα του 10% τονίζοντας ότι « Αυτό μας οδήγησε να ψάξουμε και να τα βρούμε όλα αυτά. Τελικά, οι λογαριασμοί της Ελβετίας μας δυσκόλεψαν πιο πολύ από όλους.»

«Ήρθαν οι λογαριασμοί, οι εισαγγελείς στηρίχθηκαν σε αυτούς, αυτά τα ποσά αναφέρουν οι εισαγγελείς στο παραπεμπτικό τους βούλευμα, και έτσι αυτή η υπόθεση έληξε όπως έληξε, ή θα συνεχιστεί όπως θα συνεχιστεί δια της δικαστικής οδού», καταλήγει.