Εφικτό χαρακτήρισε τον στόχο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου για έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο μέχρι το 2015, η εκπρόσωπος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. «Είναι ένας εφικτός στόχος. Η πρότασή μας είναι μετρημένη, κοστολογημένη, υπολογισμένη με ασφάλεια ευρώ προς ευρώ και νομίζω πως το σημαντικότερο από όλα είναι ότι με σταθερότητα και με ασφαλή βήματα μπορούμε να πετύχουμε αυτό το στόχο και να φύγει αυτή η χώρα μπροστά. Η λογική είναι ότι σε τρία χρόνια η Ελλάδα μπορεί να σταθεί στα πόδια της, μπορούμε να αρχίσουμε να μιλάμε σήμερα για αναπτυξιακή προοπτική γιατί έχουμε δημιουργήσει ένα πιο σταθερό περιβάλλον. Βλέπουμε ότι το μονόχρωμο τοπίο που υπήρχε στην ΕΕ έχει πολύ σημαντικές δυνατότητες πλέον μπροστά του να διαφοροποιηθεί».

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι «αυτό που είναι πάρα πολύ σημαντικό είναι ότι αυτή τη στιγμή έχουμε εξασφαλίσει την βιωσιμότητα του χρέους, αυτό μας επιτρέπει να έχουμε άλλες δυνατότητες διαχείρισης των πραγμάτων και για αυτό θεωρούμε ότι μπορούμε και είναι εφικτό μέσα στην επόμενη τριετία εάν υλοποιήσουμε το πρόγραμμα έτσι όπως έχει συμφωνηθεί και παράλληλα δώσουμε βάρος στις διαρθρωτικές αλλαγές και στην αναπτυξιακή προοπτική που τώρα υπάρχει διαφορετικό περιβάλλον για να μπορούμε να μιλάμε για αυτήν, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό γιατί υπάρχουν κονδύλια που μπορούν να πέσουν άμεσα στην αγορά, τότε θεωρούμε ότι μπορούμε πράγματι σε τρία χρόνια να μιλάμε για την αυτοδύναμη Ελλάδα που θα μπορεί να στέκεται και πάλι στα πόδια της και να απεξαρτηθεί από την κατάσταση στην οποία έχουμε ζήσει τα προηγούμενα χρόνια».

«Σήμερα έχουμε αντιμετωπίσει το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους μέσα από το μεγαλύτερο κούρεμα που έγινε ποτέ με μια μεγάλη ανάσα για τον ελληνικό λαό και από την άλλη μεριά έχουμε φτάσει πολύ κοντά στα πρωτογενή πλεονάσματα. Για αυτό εμείς λέμε τριετή πιο ήπια προσαρμογή ώστε να φτάσουμε σε στόχους με πιο ήπιο, πιο φιλικό και πιο αναπτυξιακό τρόπο...» ανέφερε ακόμα.

Ερωτηθείσα αν έχει αλλάξει γραμμή ο κ. Βενιζέλος είπε:  «Δεν νομίζω ότι έχουμε αλλάξει γραμμή και πραγματικά αυτή η συζήτηση μνημονιακοί-αντιμνημονιακοί δεν οδηγεί πουθενά. Η συζήτηση και η ερώτηση σήμερα είναι αν θέλουμε να παραμείνουμε στο ευρώ ή όχι. Εάν θέλουμε να είμαστε μια χώρα της ευρωζώνης και της Ευρώπης με όλες τις συνέπειες που αυτό συνεπάγεται ή θέλουμε να ακολουθήσουμε ένα δρόμο ο οποίος θα είναι ένας δρόμος με περιπέτειες, μοναχικός που δεν ξέρουμε που θα μας οδηγήσει».

«Αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι πολιτική σταθερότητα. Η πολιτική σταθερότητα έχει ως προαπαιτούμενο να υπάρξει ευρύτατη κοινωνική συμμαχία, συμφωνία, στήριξη της όποιας επιλογής με πολύ καθαρή λαϊκή εντολή. Πρακτικά σημαίνει πως θα πρέπει ο ελληνικός λαός να μας πει πολύ καθαρά με την ψήφο του πως ακριβώς θέλει να κυβερνηθεί. Αυτό που θέλει ο ελληνικός λαός θα γίνει, εάν ο λαός επιλέξει να παιχτούν όλα και όλες οι θυσίες σε μια ζαριά και να ακολουθηθεί ένας δρόμος ασαφής, αβέβαιος που μόνο πυροτεχνήματα έχουν ακουστεί χωρίς τεκμηρίωση, χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις αυτό που θα επιλέξει ο ελληνικός λαός θα γίνει».