«Εκείνο το οποίο λέω στους πολίτες είναι "ψηφίστε τη Νέα Δημοκρατία." Αυτή τη στιγμή δεν είναι ώρα ούτε να αλληθωρίζετε, ούτε να σκέφτεστε τη μετάβαση είτε σε νεότευκτα, είτε σε άλλα κόμματα, τα οποία υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια. Η Νέα Δημοκρατία έχει το ολοκληρωμένο, κοστολογημένο πρόγραμμα και πρέπει να μας κάνετε δυνατούς, ώστε να βγούμε ως η κυρίαρχη δύναμη από τις κάλπες». Αυτό δήλωσε, μεταξύ των άλλων, σε συνέντευξη που έδωσε στον ΣΚΑΙ ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας στη Β’ Περιφέρεια Αθήνας Ευάγγελος Αντώναρος.

Αναλυτικότερα: 

-Για τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά ότι η Νέα Δημοκρατία σε τρία χρόνια θα μειώσει την ανεργία 50%

Αν δεν καταφέρουμε να επαναφέρουμε την απασχόληση στα επίπεδα που την παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ, εκεί που του την δώσαμε εμείς το 2009, η χώρα αυτή πώς θα έχει μέλλον; Τι έγινε τα δύο – δυόμιση τελευταία χρόνια; Να το πούμε ξεκάθαρα στον κόσμο. Για να προστατεύσει το ΠΑΣΟΚ τον δημόσιο τομέα και το πελατειακό του κράτος, άφησε την ιδιωτική οικονομία να γονατίσει. Να πέσει κάτω στο χώμα. Χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, βαρέσανε κανόνι. Επειδή βαρέσανε κανόνι, εξακόσιες πενήντα χιλιάδες άνθρωποι από τον ιδιωτικό τομέα προστέθηκαν στους ανέργους. Αν λοιπόν δεν καταφέρουμε να στηρίξουμε την ανάκαμψη το επόμενο διάστημα, αφενός μεν με φορολογικά κίνητρα, αφετέρου με μείωση εργοδοτικών εισφορών και ενισχύοντας τις τράπεζες για να δώσουν τις μικρές πιστώσεις, που κάθε μικροεπαγγελματίας χρειάζεται για να κάνει τη δουλειά του, δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας. Τις θέσεις εργασίας δεν θα τις δημιουργήσουμε στον δημόσιο τομέα. Αυτό είναι το βασικό πλάνο της Νέας Δημοκρατίας.

-Για το με ποιους μπορεί να συνεργαστεί η Νέα Δημοκρατία μετά τις εκλογές

Εξαρτάται πρώτον από το αποτέλεσμα και το μέγεθος της νίκης την οποία θα έχουμε. Και δεύτερον τι θα γίνει και στους άλλους χώρους. Να το δούμε γιατί μπορεί να θέλουν κάποιοι να στηρίξουν μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με ανοχή στη Βουλή.

-Για το ενδεχόμενο να γίνει δεύτερος γύρος εκλογών

Πάντως αυτό δεν θα γίνει με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας. Το λέω ξεκάθαρα. Εμείς δεν θα έχουμε την ευθύνη να ταλαιπωρήσουμε τον κόσμο με αλλεπάλληλες εκλογές. Ο Σαμαράς λέει ότι αν δεν προκύψει βιώσιμη κυβέρνηση, το Σύνταγμα προβλέπει ότι πάμε σε εκλογές. Δεν αναγνωρίζουμε το Σύνταγμα; Το Σύνταγμα έχει συγκεκριμένη διαδικασία. Πιστεύω ότι η χώρα μπορεί να κυβερνηθεί με το αποτέλεσμα που θα βγάλουν οι κάλπες. Το είπε και ο Κώστας Καραμανλής πριν από μερικές ημέρες. Είναι ξεκάθαρο αυτό που σας λέω. Αλλά πρέπει να ξέρουμε τι θα κάνουμε την άλλη μέρα. Εδώ βλέπουμε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει μυαλά και εξακολουθεί να θέλει να προστατεύσει το μεγάλο δημόσιο τομέα. Εμάς μας ενδιαφέρει να αναστηλωθεί η χώρα.