«Αν σχηματιστεί μία δήθεν αντιμνημονιακή κυβέρνηση, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο λαός θα ζήσει μια δραματική εμπειρία» τόνισε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά τη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του κόμματος στο Πεδίον του Άρεως.

«Η πρόταση για κυβερνητική συνεργασία με το ΚΚΕ είναι μπλόφα, προεκλογική πρόταση εκ του ασφαλούς, μόνο και μόνο για να γίνει υποκλοπή ψήφων, δηλαδή υποκλοπή ελπίδων» είπε χαρακτηριστικά η Αλέκα Παπαρήγα.

Παράλληλα υποστήριξε ότι «μια συνεργασία και με άλλες δανεικές ψήφους, έχει στόχο το ΚΚΕ να διαγράψει θέσεις του ώστε να γίνουμε πολύ χρήσιμοι, για να ανακοπεί το λαϊκό κίνημα, για να έχει αυτή η κυβέρνηση λυμένα τα χέρια να συμβιβάζεται και να υποτάσσεται στις Βρυξέλλες, στην Ουάσιγκτον, να κάνει τις γνωστές κωλοτούμπες μέσα στην Ελλάδα πρωτίστως ».

Η γγ του ΚΚΕ εκτίμησε ότι η επόμενη βουλή θα είναι γεμάτη εκπλήξεις, κάλεσε ωστόσο το λαό να μην αποπροσανατολιστεί.

Αναφερόμενη στην επίμονη άρνηση του κόμματος να συμμετάσχει σε μετεκλογική συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Παπαρήγα υποστήριξε «είναι μακριά νυχτωμένοι αν νομίζουν ότι τα μέλη του κόμματος δεν έχουν γνώμη, δεν έχουν προσανατολισμό, δεν ξέρουν τι έκαναν και τι κάνουν, δεν είναι σε θέση να ξεχωρίσουν τον καιροσκοπισμό, τον συμβιβασμό. Η σύγκρουση με την Ε.Ε είναι μονόδρομος».

Κάλεσε εξάλλου το λαό να εμπιστευθεί το ΚΚΕ και να ψηφίσει με κριτήριο το ταξικό και πολιτικό του ένστικτο , ενώ υπογράμμισε ότι «η εκλογική αναμέτρηση δεν πρέπει να είναι μια χαμένη μάχη γιατί η θύελλα νέων μέτρων είναι προ των πυλών. Θα μετρηθεί το μπόι του λαού, η ετοιμότητά του να ασκήσει πιο αποτελεσματική πίεση να αντεπιτεθεί την επόμενη κιόλας μέρα».

Αναφερόμενη στην επόμενη των εκλογών υπογράμμισε ότι «δεν πρόκειται να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια στις 7 του Μάη όποια κυβέρνηση και αν σχηματισθεί » και συμπλήρωσε λέγοντας ότι  «δεν θα είμαστε απλοί θεατές και παρατηρητές περιμένοντας να απογοητευθεί ο λαός και να βγάλει διδάγματα από το πικρό μάθημα. Εμείς θα είμαστε στην μοναδική πλειοψηφία που θα υπάρχει, στην λαϊκή πλειοψηφία και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να μη χάσει και άλλα ο λαός». 

«Όλα τα κόμματα, από την ΝΔ ως τον ΣΥΡΙΖΑ προβάλλουν σήμερα στην πρώτη γραμμή τη μαγική γι αυτούς λέξη, ως καραμέλα, την λέξη Ανάπτυξη», υπογράμμισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.  

Τόνισε μάλιστα ότι « κρύβουν από τον ελληνικό λαό, ότι οι καπιταλιστές επενδυτές, Έλληνες και ξένοι επενδύουν όχι εκεί που παράγονται προϊόντα χρήσιμα για το λαό, προϊόντα φθηνά, αλλά εκεί που βγάζουν γρήγορο κέρδος. Επενδύσεις θα γίνουν με όρους δουλεμπορίου, με όσο γίνεται ελάχιστο μόνιμο προσωπικό, με ευκαιριακό προσωπικό».