«Την επόμενη των εκλογών προσδοκούμε στην εντολή σύστασης κυβέρνησης και καταγγελίας του μνημονίου με βάση την ψήφο του ελληνικού λαού» δήλωσε σε προεκλογική εκδήλωση ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα «ο λαός έχει πια συνειδητοποιήσει, ότι η πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη συγκεκριμένη, βήμα προς βήμα, ρεαλιστική και εφαρμόσιμη εναλλακτική πρόταση εξουσίας στο Μνημόνιο. Ότι ή Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ. Ότι ή Μνημόνιο ή Αριστερά. Αυτό είναι το δημοψήφισμα της 6ης Μαΐου».

Μάλιστα όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «απευθυνόμαστε σε κάθε Έλληνα και σε κάθε Ελληνίδα, στους ανέργους, στους νέους, σε όσους ακόμη προβληματίζονται για την ψήφο τους, σε όσους αδιαφορούν και τους λέμε: Μην αφήσετε τους άλλους να μιλήσουν για σας. Μιλήστε εσείς. Μην τους εκχωρήσετε την ιδιότητα του πολίτη»

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι ο λόγος του ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι μόνο καταγγελτικός, όπως της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

Επίθεση εξαπέλυσε στον Ευ. Βενιζέλο λέγοντας «το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου επέλεξε τους λίγους προνομιούχους, που διευρύνουν τον πλούτο και τα προνόμιά τους με το Μνημόνιο, και εγκατέλειψε τους πολλούς και μη προνομιούχους».

Τα βέλη του έστρεψε και προς τον πρόεδρο της ΝΔ, λέγοντας ότι «άκρο κ. Σαμαρά δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, μην μας εξομοιώνετε με τους ναζιστές. Άκρο είστε εσείς που μέσα στον πανικό σας δεν ξέρετε τι λέτε».