Ψήφο αυτοδυναμίας για τη ΝΔ ζήτησε η ευρωβουλευτής Ρόδη Κράτσα, θεωρώντας ότι έτσι μπορεί το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά να προχωρήσει στις αναπτυξιακές πολιτικές που έχει ανάγκη η Ελλάδα.
Αναλυτικά η δήλωση:

«Οι εκλογές της Κυριακής είναι κρίσιμες. Έχουμε μπροστά μας μεγάλες προκλήσεις και δύσκολο δρόμο. Θέλουμε καταρχάς να πείσουμε τους εταίρους μας για μία διαπραγμάτευση σε κάποιους όρους και πολιτικές που θα επιτρέψουν στην οικονομία και την κοινωνία να ανασάνει, χωρίς να χάσουμε τους δημοσιονομικούς μας στόχους. Θα το καταφέρουμε αν επιδείξουμε αποφασιστικότητα και ετοιμότητα να κάνουμε τις κατάλληλες αλλαγές, να καταπολεμήσουμε την κρατική σπατάλη και να δημιουργήσουμε συνθήκες όπου θα λειτουργεί και θα αναπτύσσεται η αγορά.

Αυτό απαιτεί μία κυβέρνηση συνεκτική, ευέλικτη, αποφασιστική και αποτελεσματική. Γι' αυτό η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς επιδιώκουν την αυτοδυναμία. Για να έχουν τη δύναμη να θέσουν σε εφαρμογή αυτό το αναπτυξιακό πρόγραμμα που έχει ανάγκη άμεσα η χώρα μας. Πιστεύω ότι οι πολίτες θα την εμπιστευτούν και θα το εκφράσουν αυτό την Κυριακή στις κάλπες».