current views are: 1

3 Μαΐου 2012
Δημοσίευση13:10

Αυγενάκης: Η Δημοκρατική Συμμαχία θα είναι η έκπληξη των εκλογών

Αισιόδοξος για την πορεία της ΔΗΣΥ στις εκλογές εμφανίστηκε ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης σε χθεσινή του συνέντευξη στην εφημερίδα «Ναυτεμπορική».

Δημοσίευση 13:10’
αρθρο-newpost

Αισιόδοξος για την πορεία της ΔΗΣΥ στις εκλογές εμφανίστηκε ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης σε χθεσινή του συνέντευξη στην εφημερίδα «Ναυτεμπορική».

Αισιόδοξος για την πορεία της ΔΗΣΥ στις εκλογές εμφανίστηκε ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης σε χθεσινή του συνέντευξη στην εφημερίδα «Ναυτεμπορική». «Η Δημοκρατική Συμμαχία θα είναι η έκπληξη των φετινών εκλογών και αυτό δεν είναι ένας δικός μας ευσεβής πόθος, αλλά αυτά τα μηνύματα λαμβάνουμε από την κοινωνία. Όσον αφορά το σχόλιό σας για τις δημοσκοπήσεις, “ναι” θα δεχτώ ότι εκφράζουν τάσεις, αλλά σίγουρα όχι εκλογικά αποτελέσματα και ενίοτε χρησιμοποιούνται για να διαμορφώσουν πολιτικές καταστάσεις. Άλλωστε σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν, η Δημοκρατική Συμμαχία έχει βέβαιη θέση στην επόμενη Βουλή. Στην Κρήτη δε, οι μετρήσεις μας φέρνουν δεύτερους και μάλιστα με μικρή διαφορά από το πρώτο κόμμα. Θα σας θυμίσω μόνο το σφοδρό πόλεμο που δεχτήκαμε όταν καταδείξαμε τα κακώς κείμενα για το πολιτικό χρήμα. Την πραγματική “λάσπη” που δέχτηκε η κ. Μπακογιάννη μία μέρα μόνο μετά την προκήρυξη των εκλογών. Όσο και αν ενοχλεί η Δημοκρατική Συμμαχία τους κομματικούς στρατούς, με την έντιμη στάση της, χωρίς ανούσιες μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις, εμείς θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε για την εξυγίανση του κράτους. Και αυτό το αντιλαμβάνονται και οι πολίτες και για αυτό θα μας τιμήσουν με την ψήφο τους» είπε.

Σε ερώτηση για το τι μηνύματα έχει εισπράξει από την περιοδεία του στην Κρήτη και για το αν δικαιολογεί την πικρία των ψηφοφόρων για τοπολιτικό σύστημα είπε: «Τα μηνύματα από την Κρήτη είναι ενθουσιώδη. Είναι συγκινητική η υποδοχή του κόσμου σε όποιο τόπο και αν επισκεπτόμαστε και αυτό δεν το λαμβάνω μόνο εγώ, αλλά όλοι οι υποψήφιοι της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κάτι που δεν συμβαίνει με υποψήφιους άλλων κομμάτων, που έχουν έρθει αντιμέτωποι και με …άδειες πλατείες. Άλλωστε η υποδοχή των κατοίκων του Ηρακλείου στην πρόεδρό μας Ντόρα Μπακογιάννη ήταν πραγματικά συγκλονιστική. Ο κόσμος κουράστηκε από κάλπικες υποσχέσεις που μοιράζουν εκατομμύρια που δεν υπάρχουν. Εμείς επιλέξαμε από την αρχή να πούμε την αλήθεια όσο σκληρή και αν ακούγεται. Η πικρία των ψηφοφόρων εκεί ακριβώς έγκειται: στη μη πραγματοποίηση των δεσμεύσεων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Δεν χρειαζόμασταν μία τρόικα για να εξυγιάνουμε τη νοσηρή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας. Το πελατειακό κράτος, που μένει δέσμιο στα συμφέροντα πρέπει να αλλάξει».

Για το ρόλο που ενδέχεται να παίξει η ΔΗΣΥ μετεκλογικά, ο κ. Αυγενάκης είπε ότι θα έχει το ρόλο του ρυθμιστή. «Πιστεύουμε ότι το βάρος της κρίσης δεν μπορεί να σηκωθεί από ένα κόμμα και για αυτό πρώτοι μιλήσαμε για κυβερνήσεις ευρείας συναίνεσης. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι θα δεχτούμε άκριτα ένα προγραμματισμό που δεν είναι προς όφελος της χώρας. Δεν είμαστε εμείς αυτοί όμως που μπαίνουμε τροχοπέδη στις μεταρρυθμίσεις. Εμείς είμαστε αυτοί που θα παλέψουμε να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές, ώστε να μπορέσει και πάλι η χώρα μας να σταθεί στα πόδια της χωρίς ξένα δεκανίκια. Άλλωστε, έχουμε αποδείξει ότι δεν κάνουμε αντιπολίτευση μόνο για να γινόμαστε αρεστοί. Προτείνουμε λύσεις, μελετούμε εναλλακτικές προτάσεις και έχουμε ετοιμάσει έναν στοχευμένο σχεδιασμό με τις κινήσεις που πρέπει άμεσα να γίνουν για να βγει η χώρα από την κρίση, τον οποίο και έχουμε ήδη παρουσιάσει, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, λαμβάνοντας ευρεία αποδοχή» είπε.


σχετικα αρθρα