current views are: 1

3 Μαΐου 2012
Δημοσίευση15:43

Μηταράκης: Αν δεν λύσουμε το πρόβλημα παραγωγικότητας, δε θα βγούμε από την κρίση

Την παραγωγικότητα ως κλειδί για την ανάπτυξη έθεσε ο υποψήφιος στην Α’ Αθηνών με τη ΝΔ, Νότης Μηταράκης, μιλώντας στον Αθήνα 9,84.

Δημοσίευση 15:43’
αρθρο-newpost

Την παραγωγικότητα ως κλειδί για την ανάπτυξη έθεσε ο υποψήφιος στην Α’ Αθηνών με τη ΝΔ, Νότης Μηταράκης, μιλώντας στον Αθήνα 9,84.

Την παραγωγικότητα ως κλειδί για την ανάπτυξη έθεσε ο υποψήφιος στην Α’ Αθηνών με τη ΝΔ, Νότης Μηταράκης, μιλώντας στον Αθήνα 9,84. «Ο στόχος μας είναι να προάγουμε την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Και σε αυτό πρέπει να βρούμε άλλες πολιτικές δυνάμεις που έχουν πετύχει ή εκφράζουν τους ίδιους στόχους. Τα τελευταία δύο χρόνια είδαμε ότι η διακυβέρνηση της χώρας οδήγησε στη βαθύτερη ύφεση μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σε 27% των Ελλήνων να είναι κάτω από το όριο της φτώχειας και 22% άνεργους… Θεωρείτε ότι μια συγκυβέρνηση με αυτούς που δεν πέτυχαν, θα βοηθήσει να λύσουμε τα προβλήματα αυτού του τόπου; Η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει ένα μεγάλο παραγωγικό κενό. Δεν παράγουμε αυτά που χρειαζόμαστε για τις ανάγκες των πολιτών μας και αν δεν λύσουμε το πρόβλημα παραγωγικότητας, δε θα βγούμε από την κρίση».

Σε άλλο σημείο είπε: «Το ότι χρειάζεται εθνική συνεννόηση, να μπορούμε να συνεννοηθούμε στις βασικές κατευθύνσεις αυτής της χώρας, είναι κάτι το οποίο χρειάζεται και είναι έννοια πολιτικού πολιτισμού. Το ερώτημα είναι πώς μπορείς τα επόμενα χρόνια να δημιουργήσεις εθνικό πλούτο, για να καλύψεις τα κενά στο βιοτικό επίπεδο. Γιατί χωρίς παραγωγή νέου πλούτου -και το λέω γιατί μερικά μικρότερα κόμματα κοροϊδεύουν τον κόσμο-, αν δεν απαντήσεις στο ερώτημα πώς αυξάνεις τον εθνικό πλούτο, δεν μπορείς να υπόσχεσαι τίποτα».


σχετικα αρθρα