Για το μετεκλογικό σκηνικό μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Α' Αθηνών, Κώστας Σκανδαλίδης, στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» εκφράζοντας τις προθέσεις του κόμματός του. Σε ερώτηση για το ότι στο ΠΑΣΟΚ «δεν είμαστε δεδομένοι» ο κ. Σκανδαλίδης απάντησε: «Το “δεν είμαστε δεδομένοι” αφορά το ότι δε θα πάμε “γουρούνι στο σακί”. Χρειάζεται μια προγραμματική συμφωνία και χρειάζεται και μια διαδικασία πραγματικής χάραξης μιας πολιτικής, που δε θα είναι επιμέρους ή ειδικού σκοπού, αλλά θα είναι να κυβερνηθεί πραγματικά η χώρα. Αυτό σημαίνει. Θα γίνει μια διαπραγμάτευση προφανώς σοβαρή. Πριν γίνει οτιδήποτε. Θα συζητήσουμε τις προγραμματικές μας θέσεις, την πρότασή μας. Αν είμαστε πρώτοι θα την παρουσιάσουμε σαν τη βασική πρόταση. Είτε είμαστε πρώτοι, είτε δεν είμαστε, θα συζητήσουμε τι θα κάνει αυτή η κυβέρνηση».

Στο αν θα πάρει μέρος σε μια κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Αντώνη Σαμαρά ανέφερε: «Έχω πει ότι δε θα πάρω θέση σε μια κυβέρνηση τέτοια, στη λογική ότι ο κ. Σαμαράς εξακολουθεί να πιστεύει ότι μόνο αυτός μπορεί να κάνει τη δουλειά, ότι μόνο το κόμμα του πρέπει να κυβερνήσει, ότι έχει τη λογική ότι ένα κόμμα είναι το σωστό και τα άλλα είναι λάθος. Έχει τη λογική της αντιπολιτευόμενης συμπολίτευσης και της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης, αυτό δηλαδή που έκανε τόσο καιρό και που είναι τελείως αναξιόπιστο. Δεν μου δίνει εμπιστοσύνη. Δεν μπορώ να το θεωρήσω αξιόπιστο να οδηγήσει τα πράγματα... Εκείνο που πρέπει να καταλάβετε είναι ότι ούτε δεδομένοι είμαστε, αλλά ούτε και δικομματική κυβέρνηση είναι αναγκαστικό να γίνει. Εμείς θέλουμε, αντίθετα, όλες οι δυνάμεις που έχουν έναν φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό... να εκπροσωπήσουν ένα κομμάτι του λαού που πραγματικά πιστεύει ότι μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση».

Για την Αριστερά ο κ. Σκανδαλίδης είπε: «Αν νομίζει η Αριστερά ότι τα πράγματα μένουν στάσιμα, ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση ένα κόμμα ποτέ να κάνει ρούπι από αυτά που έλεγε όταν πρωτοϊδρύθηκε, αν νομίζει έτσι η Αριστερά, φοβάμαι ότι δεν υπάρχει κανένα πεδίο συνεργασίας, διότι αυτή δεν είναι Αριστερά, είναι τροχοπέδη στην εξέλιξη της χώρας. Είναι μια τελείως τυχοδιωκτική πρόταση. Απλά για να πάρει κάποιες ψήφους».

Σε άλλο σημείο είπε: «Το μόνο κόμμα που έχει κάνει αυτοκριτική μέχρι τώρα είναι το ΠΑΣΟΚ... Έχουμε φτάσει στην παραμονή των εκλογών και για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ. Λες και η κρίση ξεκίνησε το 2009, που πήραμε την κυβέρνηση. Λες και δεν υπήρξε ένας πρωθυπουργός και μια παράταξη που απέδρασαν, αφού διπλασίασαν το έλλειμμα και το χρέος... Για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο που κάνει την αυτοκριτική του, είναι το μόνο που ζήτησε συγνώμη και ακόμη και γι' αυτό το κατηγόρησαν. Τελικά νιώθουμε μεγάλη μοναξιά στο χώρο της Δημοκρατίας και της προόδου... Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να διορθώσει τα λάθη του και προτείνει ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα, πολύ σοβαρό, κοστολογημένο, πώς θα βγούμε από το μνημόνιο σε τρία χρόνια , πώς θα ξεπεράσουμε την κρίση με ένα σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας. Και λέει “ελάτε να το κουβεντιάσουμε”. Και οι άλλοι λένε “όχι, δεν κουβεντιάζουμε μαζί σου”. Ποιοι είναι αυτοί; Θεοί είναι; Είναι τα ιδανικά του κ. Σαμαρά ή οι τυχοδιωκτικές προτάσεις του κ. Τσίπρα ή το “ναι μεν αλλά” του κ. Κουβέλη” ; Είναι θεοί, τι είναι;  Οι τιμητές των πάντων, εισαγγελείς; Αυτό είναι το ερώτημα...».