Σφοδρή επίθεση «στους αδιόρθωτους των τέως "μεγάλων" κομμάτων και στη «λαϊκιστική συμμαχία της δραχμής» εξαπέλυσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, κατά την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στο Περιστέρι. Η η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας υποστήριξε ότι υπάρχει ο τρίτος δρόμος, αυτός που προτείνει η Δημοκρατική Συμμαχία και επανέλαβε πως οι εκλογές της 6 ης Μαΐου είναι πολύ κρίσιμες.

Κατηγόρησε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι με «με την δειλία και την ατολμία» τους να κάνουν ριζικές αλλαγές, έφεραν το λαό στην κατάσταση αυτή. Παράλληλα έστρεψε τα βέλη της εναντίον του ΚΚΕ , του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της Χρυσής Αυγής, λέγοντας ότι πατάνε στον πόνο του λαού.

«Γιατί δεν νοιαστήκατε ποτέ να υπάρξει μια Ελλάδα ελεύθερη, ευρωπαϊκή, παραγωγική; Γιατί στο ΚΚΕ θαυμάζετε τη Βόρεια Κορέα και στον ΣΥΡΙΖΑ τον Τσάβες και τους ομοίους του ενώ η Χρυσή Αυγή, νοσταλγεί τους ναζί;» διερωτήθηκε.

Κλιμακώνοντας την επίθεσή της, υποστήριξε πως «τα κόμματα της δραχμής» καλούν τους πολίτες να αυτοκτονήσουν για να γιγαντωθούν εκλογικά.

«Σας εξαπατούν ότι, ακόμα κι αν εμείς αθετήσουμε όλες τις υποχρεώσεις μας, οι άλλοι μας τρέμουν και γι αυτό δεν θα τολμήσουν να μας βγάλουν το ευρώ» τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη και συμπλήρωσε λέγοντας ότι «καθώς η κρίση αγγίζει πια μεγάλες χώρες, όπως η Ισπανία, πολλοί θα χαρούν να μας πετάξουν έξω για να συγκεντρωθούν στα μεγάλα ανοιχτά μέτωπα. Και έξω από το ευρώ, αν δεν το ξέρουν να τους το πω εγώ, σημαίνει και έξοδο Ευρώπη».