Αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε ο υποψήφιος βουλευτής Α΄ Αθηνών με τη ΝΔ, κ. Ανδρέας Ψυχάρης, στο ραδιοφωνικό σταθμό Ράδιο 9. «Βλέπω να υπάρχει συσπείρωση, είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος και ελπίζω να πάνε όλα καλά. Ο κόσμος δεν έχει εκφραστεί ακόμα, υπάρχουν ακόμα πολλοί αναποφάσιστοι. Αυτό το βλέπω επειδή κυκλοφορώ και μιλάω με πολύ κόσμο και διαπιστώνω ότι ο κόσμος θέλει να υπάρχει μια κυβέρνηση, βλέπει ιδιαίτερα θετικά το πρόγραμμά μας και βλέπω μετά το Ζάππειο ΙΙΙ πόσο ζεστά έχουν πάρει τις εξαγγελίες μας και το ηγετικό προφίλ του Αντώνη Σαμαρά» ανέφερε.
 
«Πάμε για να πάρουμε αυτοδυναμία, αυτός είναι ο στόχος μας. Και θεωρούμε ότι το πρόγραμμα που έχουμε θέσει υπό την κρίση του λαού είναι το καλύτερο δυνατό, πιστεύουμε πως έχουμε λύσεις για τα προβλήματα και μπορούμε να τις εφαρμόσουμε, ώστε να βγούμε από την κρίση» πρόσθεσε.
   
Για τις μετεκλογικές συνεργασίες είπε: «Δε μπορούμε να μιλάμε υποθετικά. Αυτή τη στιγμή πρέπει να κοιτάμε το πρόγραμμά μας, ο καθένας θέτει το πρόγραμμά του στην κρίση του ελληνικού λαού και με βάση αυτό θα αποφασίσουν. Πιστεύω πραγματικά ότι ή θα πάρουμε αυτοδυναμία ή θα είμαστε πολύ κοντά στην αυτοδυναμία. Μην προδικάζουμε και μην προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε ένα αποτέλεσμα το οποίο δεν έχει γίνει ακόμα. Ας δούμε το αποτέλεσμα, Κυριακή κοντή γιορτή που λέμε, και θα κρίνουμε».

Ο κ. Ψυχάρης επισήμανε ότι «πρέπει να δούμε και με ποιον μπορούμε να συνεργαστούμε. Δηλαδή για παράδειγμα με τον κ. Τσίπρα, του οποίου τα μισά στελέχη λένε, πως θέλουν το ευρώ και τα άλλα μισά λένε πως δεν θέλουν ευρώ; Με τον κ. Καμμένο ο οποίος δεν έχει ούτε καν πρόγραμμα για την παιδεία ή λέει δεν ανήκει πουθενά, ανήκει και στη δεξιά και στην αριστερά και στο κέντρο; Δηλαδή πρέπει να δούμε και με ποιους μπορούμε να συνεργαστούμε, αν μιλάμε για συνεργασία. Θεωρώ φυσικό ότι ο Πρωθυπουργός πρέπει να είναι ο ηγέτης του πρώτου κόμματος. Αν είμαστε εμείς το πρώτο κόμμα σαφέστατα θα πρέπει να είναι ο Αντώνης Σαμαράς Πρωθυπουργός. Αυτό είναι και το λογικό άλλωστε».