«Τολμώ να δεσμευτώ ότι μπορώ να δώσω λύση στο πρόβλημα της χώρας. Τολμώ να δεσμευτώ ότι θα διώξω τους λαθρομετανάστες. Τολμώ να δεσμευτώ ότι θα εξασφαλίσω αυτάρκεια και επάρκεια στην Ελλάδα» δήλωσε πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης σε προεκλογική εκδήλωση του κόμματος στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη, «το διακύβευμα των εκλογών είναι αν η Ελλάδα θα διατηρήσει την αξιοπρέπεια της ή θα την εκχωρήσει στους δανειστές και εκβιαστές της».

Επίθεση εξαπέλυσε στον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο λέγοντας ότι «κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους και προσπαθούν να κοροϊδέψουν και τους Έλληνες».

Για τον πρόεδρο της ΝΔ τόνισε ότι η στρατηγική του θυμίζει, τη στρατηγική του Γιώργου Παπανδρέου στις εκλογές του 2009, με το «λεφτά υπάρχουν».

Σχετικά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ανέφερε τη δέσμευσή του για έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο σε τρία χρόνια και κάλεσε τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο, να τοποθετηθούν αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, αλλιώς θα είναι «ένοχοι».

Εξήγησε παράλληλα τους λόγους που τον οδήγησαν να διακόψει τη στήριξη στην κυβέρνηση Παπαδήμου και υπογράμμισε ότι αρνήθηκε να υπογράψει την προδοσία της Ελλάδας.

Ο κ. Καρατζαφέρης εξάλλου, επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκωθεί στα πόδια της με 2.000.000 λαθρομετανάστες, οι οποίοι κοστίζουν 12 δις. ευρώ (τόσα βγάζουν στις χώρες τους με τα εμβάσματα).