Την βεβαιότητα ότι «είναι δυνατή η ανασύνταξη της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης γύρω από την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ» εξέφρασε, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» της ΝΕΤ, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Χάρης Καστανίδης και επέστησε την προσοχή στους Έλληνες ότι η χώρα, έχει υπογράψει ρυθμίσεις με ορίζοντα το 2042.  
-Σε ό,τι αφορά τη σοσιαλδημοκρατική παράταξη και την ανασύνταξη της δημοκρατικής παράταξης γύρω από την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ο Χάρης Καστανίδης τόνισε :«Εμείς στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ πιστεύουμε με το λόγο και το πειστικό πολιτικό επιχείρημα που εκφράζουμε, να ξαναμιλήσει ο κόσμος στο όνομα των δημοκρατικών και προοδευτικών ιδεών. Να απελευθερώσουμε και τη σκέψη και την ιδεολογία των πολλών πολιτών που είναι μέσα στο ΠΑΣΟΚ ή που είναι έξω από αυτό και ανήκει στο δημοκρατικό χώρο ή ακόμη  και στον συντηρητικό,  να σκεφτούν με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που έχει ενεργήσει τόσο η ηγεσία της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ».

-Αναφερόμενος στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα ο Χάρης Καστανίδης υπογράμμισε:

«Η εφαρμογή του δεύτερου μνημονίου προβλέπει τα εξής «απλά» πράγματα που πρέπει να γνωρίζει ο ελληνικός λαός:
Πρώτον, αφαιρέθηκαν ήδη με το υπογεγραμμένο μνημόνιο συνεργασίας 7,5 δις ευρώ  από τον ιδιωτικό τομέα, τους συνταξιούχους, τους πολυτέκνους, τα ασφαλιστικά ταμεία και την αγορά. Με τη μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα αφαιρέθηκαν από ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη για  μια αξιοπρεπή ζωή, 2,5 δις ευρώ. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει, ότι όταν μειώνονται οι αποδοχές, μειώνονται και οι εισφορές προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Έτσι, λοιπόν, μειώθηκαν άλλα 2,5 δις ευρώ  τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων. Δηλαδή, 5 δις. Επιπλέον, 350 εκατομμύρια ευρώ αφαιρέθηκαν από τους συνταξιούχους, λόγω της μείωσης των επικουρικών και των κύριων συντάξεων. Περίπου 40 με 50 εκατομμύρια από τους πολύτεκνους. Μειώθηκε κατά 1 δις το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και εθνικής άμυνας και στον συμπληρωματικό προϋπολογισμό του Φεβρουαρίου, υπήρξε άλλη μια μείωση ενός δις ευρώ από τα Υπουργεία.


-Τέλος απαντώντας σε ερώτηση  για την επόμενη μέρα των εκλογών, ο Χάρης Καστανίδης τόνισε:

«Γύρω από αυτή την πολιτική, που προτείνει η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ θα υπάρξουν προοδευτικές δυνάμεις, οι οποίες σαφώς αποδέχονται το ευρωπαϊκό πλαίσιο και ότι η χώρα μπορεί να οδηγηθεί στην έξοδο από την κρίση. Οι δυνάμεις αυτές μπορεί να είναι δημοκρατικές και προοδευτικές και να ξεκινούν από την Οικολογία μέχρι την Ανανεωτική Αριστερά. Μπορεί να είναι ακόμη και λαϊκές δυνάμεις από τα δυο μεγάλα κόμματα που θα στηρίξουν αυτή την πολιτική».