«Στο ΠΑΣΟΚ δεν έχουμε καμιά ψευδαίσθηση, έχουμε δύο κριτήρια πάρα πολύ σημαντικά, το ένα είναι ότι πρέπει να υπάρξει οπωσδήποτε Κυβέρνηση την επόμενη μέρα και το δεύτερο είναι αν είναι δυνατόν να είναι Κυβέρνηση όσο γίνεται περισσότερων φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων και περισσότερων κομμάτων, δεν χρειάζεται να είναι μια δικομματική Κυβέρνηση» διευκρίνισε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του FLASH ο υποψήφιος στην Α' Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης. Σχετικά με τα σενάρια μετεκλογικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με άλλα κόμματα ο κ. Σκανδαλίδης δήλωσε ότι «Εμείς δεν αποκλείουμε τη συμμετοχή κανενός από τα κόμματα που δηλώνουν τον φιλοευρωπαϊκό τους προσανατολισμό, σε αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία που θεωρεί το ΠΑΣΟΚ μίασμα, μια που τα έφερε τα πράγματα ως εδώ και την έβαλε να υπογράψει το μνημόνιο τώρα θεωρεί ότι δεν μπορεί να συζητά μαζί του. Άρα νομίζω ότι ο κ. Σαμαράς βρίσκεται έξω από τη λογική».

Πάντως, ο υποψήφιος βουλευτής επέμεινε στην άποψη που είχε εκφράσει παλαιότερα για τον Αντώμη Σαμαρά και τυχόν συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουρό τον πρόεδρο της ΝΔ. Όπως ανέφερε, «Εμένα η τοποθέτησή μου ήταν πάρα πολύ απλή, με επικεφαλής τον κ. Σαμαρά δεν θέλω να είμαι στην κυβέρνηση».

«Και διατηρώντας τις θέσεις αυτές που έχει τώρα, δηλαδή έδιωξε τον Παπανδρέου τώρα θα διώξει το ΠΑΣΟΚ, «θέλω να είμαι οπωσδήποτε Πρωθυπουργός, θέλω να είμαι εγώ και το κόμμα μου, το κόμμα μου ξέρει τι να κάνει» , κι όλα αυτά, προφανώς δε θέλω να είμαι» συμπλήρωσε.

Πρέπει η χώρα να κυβερνηθεί σοβαρά υπεύθυνα από μια Κυβέρνηση που θα αναλάβει το μεγάλο βάρος να τη βγάλει από το μνημόνιο σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, εμείς λέμε το 2015 το αργότερο, να αποφασίσει τις διαρθρωτικές αλλαγές και να τις εφαρμόσει, όλα αυτά τα πράγματα είναι θέματα επιβίωσης της χώρας.

Ο κ. Σκανδαλίδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις φιλοευρωπαικές δυνάμεις της χώρας τονίζοντας ότι η συνδρομή τους σε μια μετεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ θα ήταν θεμιτή.

«Νομίζω ότι θα αναθεωρήσει και τη στάση του περί της συνεργασίας ο κ. Κουβέλης, νομίζω ότι κι ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ θα επιβάλλει στον αρχηγό του, να μην κάνει τον τυχοδιώκτη συνεχώς. Κάτι πρέπει να γίνει, κάτι πρέπει να αλλάξει στην πολιτική ζωή της χώρας. Ποια είναι η λύση, οι διαδοχικές αναμετρήσεις; Ποιος είναι ο Υπουργός που θα πάει στις Βρυξέλες τις επόμενες μέρες για να διαπραγματευτεί; Τι θα γίνει με τα μέτρα του Ιουνίου; Πως θα πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις του Ιουνίου; Αυτά δεν είναι κινδυνολογία, είναι πραγματικά προβλήματα και απέναντι σε αυτά τα πραγματικά προβλήματα, πρέπει να υπάρχει μια υπεύθυνη Κυβέρνηση, που να εκφράζει ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού» κατέληξε ο υποψήφιος.