«Όλα τα επιχειρήματα εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν στην έξοδο απ’ την Ευρωζώνη, την έξοδο απ’ την Ευρώπη, που σημαίνει τη βαλκανιοποίηση της χώρας. Με αυτό που λένε στην πραγματικότητα μπαίνουμε βαθιά στα Βαλκάνια. Επειδή κανένα μικρό κόμμα από μόνο του δεν πρόκειται να σχηματίσει κυβέρνηση, μπορεί να απευθύνεται ανέξοδα και άκοπα στο θυμικό, στο συναίσθημα, στην αγανάκτηση, να ζητά τιμωρία». Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων, σήμερα ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στη Β΄Αθηνών, Άρης Σπηλιωτόπουλος μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Και συνέχισε: «Μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία υφαρπάζει την ψήφο και το 3% που είχε μέχρι πρότινος το ανεβάζει στο 4%, 5%, 6%. Όλα αυτά δεν οδηγούν πουθενά παρά μόνο στην αύξηση της κοινοβουλευτικής δύναμης των μικρών κομμάτων. Υπό αυτή την έννοια μπορούν να τάζουν λαγούς με πετραχήλια».

«Άλλοι μιλούν ανοιχτά και άλλοι συγκεκαλυμμένα»

Η κυρία Παπαρήγα είναι η μόνη συνεπής σ’ αυτόν τον προεκλογικό αγώνα. Λέει “δεν θέλω Ευρώπη, δεν θέλω ευρώ, δεν θέλω αυτό το σύστημα. Όποια κυβέρνηση κι αν βγει ο κόσμος πρέπει να κατέβει στους δρόμους, για να παλέψει για το δίκιο του, θέλω επανάσταση, εξέγερση, θέλω ανατροπή”. Αυτά λέει το ΚΚΕ. Μπορεί να μη μας αρέσουν, αλλά αναγνωρίζουμε τη συνέπεια των λόγων τους. Όλα τα υπόλοιπα κόμματα επαναλαμβάνουν τα όσα  λέει η κυρία Παπαρήγα, αλλά συγκεκαλυμμένα. Δηλαδή, επιχειρούν να καθησυχάσουν τους πολίτες λέγοντας, ότι δήθεν δεν επιθυμούν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Μ’ αυτό τον τρόπο προσπαθούν να αυξήσουν την επιρροή τους.

«Οι δύο επιλογές»

Μπροστά μας έχουμε δυο επιλογές: Μπορούμε είτε να ανατάξουμε τις δυνάμεις μας και να προχωρήσουμε σ’ ένα δρόμο ανηφορικό για να ξαναδούμε προοπτική και ανάπτυξη, ή να αφήσουμε τη χώρα μας ατάκτως να καταρρεύσει. Τι σημαίνει άτακτη χρεοκοπία; Σημαίνει στάση πληρωμών, μισθών, συντάξεων, σημαίνει μπλόκο καταθέσεων, σημαίνει δραχμή.

Ταυτόχρονα, σε συνέντευξή του στον Αθήνα 9,84, ο κ. Σπηλιωτόπουλος τόνισε:

«Στην κάλπη αυτή τη φορά δεν αναμετριέται η Νέα Δημοκρατία με το ΠαΣοΚ ή ο δικομματισμός ή οι πολιτικέ παρατάξεις ήοι ιδεολογίες ή τα προγράμματα. Αναμετριέται η Ελλάδα με τον κακό της εαυτό δηλαδή αν θέλουμε την Ελλάδα του ευρώ και της ευρωπαϊκής προοπτικής ή από την άλλη αν θέλουμε να πισωγυρίσουμε, να πάμε στη δραχμή και να γίνει η Ελλάδα ξανά η χώρα της βαλκανικής και όχι η ευρωπαϊκή χώρα της βαλκανικής ζώνης. Πρέπει να διαλέξουμε σε ποια όχθη του ποταμού πατάμε και μετά μπορούμε να επιλέξουμε κόμμα κι εκεία ναμετριούνται οι επιμέρους πολιτικές».