Συνέντευξη στον Βαγγέλη Βιτζηλαίο

«Η Νέα Δημοκρατία αυτή τη δεδομένη στιγμή είναι η μόνη μεγάλη όρθια πολιτική δύναμη του τόπου που μπορεί να εγγυηθεί την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα» δηλώνει ο Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξή του στο newpost.gr. O πρώην υπουργός και υποψήφιος στη Β΄ Αθηνών με τη ΝΔ μίλησε για «ιστορικές στιγμές» δικαιολογώντας την οργή και την αγανάκτηση των πολιτών, ενώ έθεσε την τήρηση του νόμου και της τάξης ως βασική προτεραιότητα του κόμματός του.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Κ. Χατζηδάκη στο newpost.gr:
 
-Οι πολίτες φτάνουν στην κάλπη με βαριά καρδιά. Τα δύο μεγάλα κόμματα υπεύθυνα για τα σημερινά αδιέξοδα, ζητούν και πάλι την ψήφο μας. Γιατί να σας εμπιστευθεί ξανά ο κόσμος;
 
Δικαιολογώ την οργή και την αγανάκτηση. Οι ευθύνες του πολιτικού συστήματος είναι δεδομένες, θα είμαι ο τελευταίος που θα τις κρύψω. Αυτή τη στιγμή όμως είμαστε αντιμέτωποι με την επόμενη μέρα και με την ανάγκη η χώρα να σταθεί όρθια για να προχωρήσει μπροστά. Δεν είμαστε καταδικασμένοι σε αποτυχία, αλλά δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με τον αυτόματο πιλότο. Πρέπει να δούμε ξεκάθαρα τις πολιτικές επιλογές που έχουμε μπροστά μας και με γνώμονα τη φρόνηση και τη λογική να αποφασίσουμε.
 
-Οι πολίτες δεν φαίνεται να ακολουθούν. Το πολιτικό τοπίο φαντάζει κατακερματισμένο, τα μικρά κόμματα ενισχύονται,  οι ακραίες φωνές πληθαίνουν.
 
Τα κόμματα δεν προσφέρουν με το να είναι μόνο μεγάφωνα κοινωνικής οργής. Χρειάζεται και  ένα δια ταύτα. Οι ακραίες λύσεις από την άλλη δεν οδήγησαν ποτέ, πουθενά. Ο κατακερματισμός, ο εμφύλιος πετροπόλεμος και ο ισοπεδωτισμός αποτελούν σίγουρη συνταγή αποτυχίας. Αυτή τη στιγμή χρειάζονται συντεταγμένες πολιτικές δυνάμεις που να οδηγήσουν σε πολιτική σταθερότητα. Καμία πολιτική δεν μπορεί να εφαρμοσθεί, από κανέναν, αν η χώρα μετατραπεί, όπως έλεγε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, σε ένα απέραντο φρενοκομείο. Η Νέα Δημοκρατία αυτή τη δεδομένη στιγμή είναι η μόνη μεγάλη όρθια πολιτική δύναμη του τόπου που μπορεί να εγγυηθεί μία τέτοια προοπτική. Και παραμείναμε όρθιοι όχι γιατί είμαστε αλάθητοι, αλλά γιατί ακολουθήσαμε το δρόμο της αλήθειας, της ευθύνης και της Ευρωπαϊκής προοπτικής. Και αυτό θα κάνουμε μέχρι τέλους.
 
-Παρατηρούμε ξαφνικά ότι όλα τα κόμματα - και η Νέα Δημοκρατία-  άρχισαν να μιλάνε για την εγκληματικότητα και τη λαθρομετανάστευση. Τι είναι αυτό που προέκυψε τώρα και βλέπουμε αυτήν τη στροφή στο λόγο της Νέας Δημοκρατίας;
 
Η αλήθεια είναι ότι, τα τελευταία χρόνια, τα φαινόμενα εγκληματικότητας έχουν ενταθεί.  Όσο για την λαθρομετανάστευση, τη στιγμή που έχουμε το σοβαρότερο πρόβλημα στην Ευρώπη, το ΠΑΣΟΚ ψήφισε τον πιο χαλαρό μεταναστευτικό νόμο.  Για τη Νέα Δημοκρατία ήταν και είναι προτεραιότητα ο νόμος και η τάξη.  Και πρέπει να γίνει σαφές ότι η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και η ασφάλεια φιλήσυχων πολιτών δεν είναι ζητήματα υπό διαπραγμάτευση.  Εξάλλου σε θέματα νόμου και τάξης η Τρόικα δεν έχει κανένα λόγο. Επομένως δεν υπάρχουν δικαιολογίες.  Όποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές, θα πρέπει να είναι πολύ σκληρή με το έγκλημα, κάθε μορφής. Η Νέα Δημοκρατία θα το κάνει.
 
-Ποιο είναι το διακύβευμα αυτών των εκλογών κ. Χατζηδάκη;
 
Οι στιγμές που ζούμε είναι ιστορικές. Όσοι πάνε να ψηφίσουν, την ώρα που διαλέγουν ψηφοδέλτιο και υποψήφιους, θα πρέπει να'χουν στο μυαλό τους τα παιδιά τους, την οικογένειά τους, τα όνειρά τους, το μέλλον τους. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε πλέον στη λογική του παρελθόντος όπου ένας έχτιζε και δέκα γκρέμιζαν. Σε αυτή την εθνική προσπάθεια όλοι μας πρέπει να δώσουμε το καλύτερό μας εαυτό. Με αλήθεια, ρεαλισμό και πίστη στις δυνάμεις μας η χώρα μπορεί να τα καταφέρει.