current views are: 1

4 Μαΐου 2012
Δημοσίευση16:55

Κατόπιν εορτής ο Γιώργος, από την Ελβετία, νιώθει τον πόνο των πολιτών

«Ξέρουμε και νιώθουμε τον πόνο των πολιτών, έναν πόνο που δεν είναι δίκαια κατανεμημένος, γιατί δεν φταίνε οι πολίτες για την κρίση» δήλωσε ο τέως πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε εκδήλωση στο St. Gallen της Ελβετίας, με θέμα «Χάραξη πολιτικής σε ακραίες συνθήκες».

Δημοσίευση 16:55’
αρθρο-newpost

«Ξέρουμε και νιώθουμε τον πόνο των πολιτών, έναν πόνο που δεν είναι δίκαια κατανεμημένος, γιατί δεν φταίνε οι πολίτες για την κρίση» δήλωσε ο τέως πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε εκδήλωση στο St. Gallen της Ελβετίας, με θέμα «Χάραξη πολιτικής σε ακραίες συνθήκες».

«Ξέρουμε και νιώθουμε τον πόνο των πολιτών, έναν πόνο που δεν είναι δίκαια κατανεμημένος, γιατί δεν φταίνε οι πολίτες για την κρίση» δήλωσε ο τέως πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε εκδήλωση στο St. Gallen της Ελβετίας, με θέμα «Χάραξη πολιτικής σε ακραίες συνθήκες». «Έπρεπε να πάρουμε πολύ σκληρά μέτρα λιτότητας και μάλιστα γρήγορα. Ξέρουμε και νιώθουμε τον πόνο των πολιτών, έναν πόνο που δεν είναι δίκαια κατανεμημένος, γιατί δεν φταίνε οι πολίτες για την κρίση». Όμως, όπως συμπλήρωσε, «βαθύτερο πόνο προκαλεί η διαρκής ανασφάλεια που ζήσαμε επί 1,5 χρόνο, στη διάρκεια του οποίου είμαστε αντιμέτωποι με το δίλημμα: θα μείνει η Ελλάδα στο ευρώ, θα τα καταφέρει ή όχι;».

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην πίεση που ασκήθηκε στην Ελλάδα όλο αυτό το διάστημα και αναρωτήθηκε, «πόση πίεση μπορούμε να δεχτούμε». Για να σημειώσει ότι «η υπερβολική πίεση ισοδυναμεί με τιμωρία».

Παράλληλα, τόνισε ότι η Ελλάδα είχε έλλειμμα διακυβέρνησης μέχρι το 2009 και ότι η κυβέρνηση της ΝΔ διπλασίασε το χρέος και παρέδωσε ένα τεράστιο έλλειμμα.

Αναφερόμενος Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της θητείας του, την χαρακτήρισε «ηρωική» και πρόσθεσε ότι ίσως να μην υπάρχει άλλο προηγούμενο Κ.Ο. που να λειτούργησε υπό το βάρος τέτοιας πίεσης.

Ανέφερε επίσης ότι το κεντρικό του σύνθημα το 2009 ήταν «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» και πρόσθεσε ότι έπρεπε να πάρει δύσκολες αποφάσεις και το γνώριζε, και ότι παρά την εικόνα και τα στερεότυπα που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ, αλλάξαμε και πετύχαμε πολλά στην Ελλάδα.

Χάρη σε αυτές τις αλλαγές και παρά τις προκαταλήψεις και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, η Ελλάδα είναι σήμερα η πρώτη χώρα σε μεταρρυθμίσεις, όπως δείχνει η τελευταία έρευνα του ΟΟΣΑ και οι Έλληνες είναι οι σκληρότερα εργαζόμενοι στην Ευρώπη.

Ο τέως πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο, κακό για την Ελλάδα, κλίμα που υπήρχε στις αγορές και στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, τα οποία δεν έδειχναν έλλειψη εμπιστοσύνης μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο ευρώ και γι αυτό ο ίδιος υποστήριζε ότι το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό

«Οι Έλληνες θέλουν να δουν πραγματικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, όπως αυτές που είχε ξεκινήσει η κυβέρνησή του ΠΑΣΟΚ τα δύο προηγούμενα χρόνια» ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, σε σημερινές δηλώσεις του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, στο περιθώριο συνεδρίου.

«Στην Ελλάδα είμαστε όλοι λυπημένοι για το ότι έπρεπε να υποστούμε αυτή την κρίση και το ερώτημα είναι αν θα μείνουμε απλά λυπημένοι ή θα μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία» ανέφερε.


σχετικα αρθρα