current views are: 1

4 Μαΐου 2012
Δημοσίευση17:08

Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δεκανίκι κανενός – Θέλουμε την πρωτιά την Κυριακή

Ψήφο νίκης για την Κυριακή ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος στην κεντρική προεκλογική ομιλία του στο Σύνταγμα τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν είναι δεκανίκι κανενός».

Δημοσίευση 17:08’
αρθρο-newpost

Ψήφο νίκης για την Κυριακή ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος στην κεντρική προεκλογική ομιλία του στο Σύνταγμα τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν είναι δεκανίκι κανενός».

Ψήφο νίκης για την Κυριακή ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος στην κεντρική προεκλογική ομιλία του στο Σύνταγμα τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν είναι δεκανίκι κανενός». «Πολίτες της Αθήνας κάνουν μεγάλο λάθος όσοι νομίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι κολλημένο στην καρέκλα της εξουσίας. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι και δεν θα γίνει δεκανίκι οποιουδήποτε. Είναι η μεγάλη προοδευτική παράταξη» ανέφερε. «Δώστε ηχηρή απάντηση στους αλαζόνες που πιστεύουν ότι μπορούν να γίνουν ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ. Δώστε ηχηρή απάντηση στους ανιστόρητους που νομίζουν ότι “τελειώνουν” με τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Ελληνικέ λαέ την Κυριακή κρίνονται όλα. Η μοίρα του λαού μας» είπε. «Την Κυριακή το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα. Εγγυητής και καταλύτης των εξελίξεων» δήλωσε.

Παράλληλα, επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά και στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. «Όχι στη τζάμπα πολιτική της δημαγωγίας, του λαϊκισμού, των ψευδαισθήσεων, των ψεύτικων υποσχέσεων. Ο κ. Σαμαράς πορεύτηκε προεκλογικά κρυπτόμενος, απέφυγε τον διάλογο, δεν έκανε κουβέντα αυτοκριτικής. Οι άνθρωποι που δραπέτευσαν το 2009 έχουν το θράσος να ζητούν αυτοδυναμία το 2012. Το μικρόβιο της αλαζονείας και της τζάμπα πολιτικής μεταφέρθηκε από τη Δεξιά στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει να καταγγείλουμε τη δανειακή σύμβαση, δηλαδή να μην εισπράξουμε τα δισ. Ο κ. Τσίπρας προτείνει να μην πληρώσουμε το χρέος και να βρεθούμε εκτός διεθνούς τραπεζικού συστήματος. Αντιτάσσουμε τη δραστική μείωση χρέους που πετύχαμε,τη μεγαλύτερη που έγινε, χωρίς ν’ανοίξει ρουθούνι. Αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας μας οδηγούν έξω από την Ευρώπη, στην απομόνωση, στη φτώχεια».

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για «ασφάλεια στους πολίτες, αξιοπρεπή μεταχείριση στους μη νόμιμους μετανάστες». «Από εδώ φωνάζουμε όλοι μαζί όχι στην είσοδο στη Βουλή των οπαδών του φασισμού και ναζισμού» είπε.

«Ποια κυβέρνηση μπορεί μαζί με τον Φρ. Ολάντ να σταθεί απέναντι στους συντηρhτικούς ομογάλακτους αδελφούς του κ. Σαμαρά;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Δεν δέχομαι μαθήματα διαπραγμάτευσης από αυτόν που κρύφτηκε από πίσω μου» τόνισε.

«Δεσμευόμαστε, εγγυόμαστε, μπορούμε τον Ιούνιο να μην έχουμε νέους φόρους και οριζόντιες περικοπές, να στηρίξουμε τον άνεργο, να δώσουμε καθολική υγειονομική κάλυψη, να στηρίξουμε τα νοικοκυριά και τις ατομικές επιχειρήσεις, να δώσουμε σταθερό για 10 χρόνια εθνικό φορολογικό σύστημα, να αφαιρέσουμε τους έκτακτους φόρους, εισφορές και τέλη, να μειώσουμε ασφαλιστικές εισφορές 10% και το ΦΠΑ σε τουρισμό, αγροτικά εφόδια και εστίαση, να οργανώσουμε το νέο Εθνικό Παραγωγικό Μοντέλο. Δεσμευόμαστε, εγγυόμαστε, μπορούμε να ρίξουμε χρήμα στην αγορά» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Πετύχαμε τη μείωση και τη βιωσιμότητα δημοσίου χρέους. Τώρα πρέπει να σεβαστούμε τις θυσίες των πολιτών, να αποκαταστήσουμε αδικίες» συμπλήρωσε.

«Λένε ότι ο βρεγμένος τη βροχή δεν την φοβάται αλλά άλλο ο βρεγμένος και άλλο ο πνιγμένος. Η αντίστροφη μέτρηση για την υπέρβαση της κρίσης και την έξοδο από το Μνημόνιο άρχισε. Η νίκη του ΠΑΣΟΚ είναι νίκη της Αυτοδύναμης Ελλάδας. Πάρτε την υπόθεση στα χέρια σας! Από εσάς εξαρτάται η τύχη της πατρίδας. Αυτές τις λίγες ώρες μπορείτε, μπορούμε να κάνουμε πολλά» κατέληε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σχετικό θέμα: Τα δίνει όλα ο Βενιζέλος στο Σύνταγμα!


σχετικα αρθρα