«Ο βουλευτής δεν πρέπει να είναι υπουργός», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε προεκλογική εκδήλωση του κόμματος στην Αλεξανδρούπολη.
«Επειδή στην Ελλάδα πρέπει να τα αλλάξουμε όλα, προτείναμε Συνταγματική Μεταρρύθμιση που δεν έχει γίνει ποτέ ως τώρα» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ,  κάνοντας λόγο για περιορισμό των προνομίων των βουλευτών και των υπουργών.

Ο κ. Σαμαράς μίλησε για το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας κάνοντας λόγο για άμεση ανάκαμψη, να σταματήσει η ύφεση, για κοινωνική συνοχή, για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, αλλά και για την ασφάλεια του πολίτη.

O πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύθηκε ότι θα καταργήσει άμεσα το νόμο Ραγκούση για το μεταναστευτικό, τονίζοντας ότι  είναι «μαγνήτης» για την προσέλκυση μεταναστών στην Ελλάδα, ενώ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι οργάνωσε τα γεγονότα της Υπατείας.

Άσκησε εξάλλου κριτική στο οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι είναι ένα πρόγραμμα το οποίο  «περιέχει τα αντίθετα απ’ όσα έκανε ως τώρα» και «πολλά από εκείνα που έλεγε η ΝΔ κι εκείνο αποδοκίμαζε».

Τα πυρά του έστρεψε επίσης και προς την Αριστερά λέγοντας ότι «θέλει να γκρεμίσει τα πάντα, αλλά δεν μπορεί να κτίσει τίποτα» και συνέχισε λέγοντας ότι «παίζει επικίνδυνα παιγνίδια με την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας».

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, «η Αριστερά τρέφεται από την κρίση, και ελπίζει όλος αυτός ο καημός του ελληνικού λαού, η φτώχεια, η ανεργία, τα λουκέτα, να μην ξεπεραστούν ποτέ» για να ανεβάζει όπως είπε τα εκλογικά ποσοστά της.

Κατηγόρησε εξάλλου τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «χάιδευε τους κουκουλοφόρους και ξεσίκωνε τους λαθρομετανάστες».

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η συγκυβέρνηση δεν συμφέρει το λαό, αλλά το ΠΑΣΟΚ. "Η χώρα έχει ανάγκη από πολιτική σταθερότητα. Αν δεν πάρουμε ισχυρή εντολή, θα υπάρξει αστάθεια", πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.