Ένταση προκλήθηκε στο λιμάνι της Σαμοθράκης όπου βρισκόταν ο Πάνος Καμμένος. Ο ηγέτης του κόμματος Ανεξάρτητοι Έλληνες θέλησε να επιβιβαστεί στο λιμενικό σκάφος για να μεταβεί στη Σαμοθράκη όπου θα ασκούσε το εκλογικό του δικαίωμα.
Ωστόσο ο λιμενάρχης δεν επέτρεψε να μπει μέσα στο σκάφος η κάμερα της ΕΡΤ με αποτέλεσμα να προκληθεί μικρή ένταση.  O κ. Καμμένος εξέφρασε την έντονη δυσφορία του για το περιστατικό, τονίζοντας ότι το Λιμενικό είχε ειδοποιηθεί εγκαίρως για τη μετάβασή του στο νησί. Στη συνέχεια, ο ίδιος διαμαρτυρήθηκε και στον αρχηγό του Λιμενικού που επικοινώνησε μαζί του και αποφάσισε να μεταβεί στη Σαμοθράκη για να ψηφίσει στο 300ο Εκλογικό Τμήμα, με λέμβο ιδιώτη, τροποποιώντας και το πρόγραμμα επιστροφής του στην Αθήνα.


Εξερχόμενος από το εκλογικό τμήμα ο Π. Καμμένος δήλωσε ότι «οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, από ένα κίνημα πολιτών, που γεννήθηκε πριν δυο μήνες, μετατράπηκε σ' ένα τυφώνα, που σαρώνει τη μεταπολίτευση, που κατακρημνίζει τα κόμματα-υπηρέτες των διεθνών τοκογλύφων. Ξημερώνει μια νέα ημέρα για τη Ελλάδα, για τους Ανεξάρτητους Έλληνες».
Ο κ. Καμμένος, δικαιολογώντας την απόφασή του να ηγηθεί του ψηφοδελτίου στον Έβρο, τόνισε: «Επιλέξαμε, σαν πρόεδρος να είμαι υποψήφιος στη Θράκη, για να δείξουμε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η προστασία της εθνικής κυριαρχίας και ψηφίζω στη Σαμοθράκη για να δείξουμε την ιδιαίτερη σημασία της νησιωτικότητας. Από σήμερα παίρνουμε πίσω την Ελλάδα μας».


Εν τω μεταξύ, την εκλογική διαδικασία σε τέσσερα εκλογικά τμήματα της Περιφέρειας Αττικής καταγγέλλουν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» υποστηρίζοντας ότι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών δεν παραδίδουν στους εκλογείς ψηφοδέλτια του κόμματος.


Σύμφωνα με την καταγγελία στην οποία προχώρησαν εκλογικοί αντιπρόσωποι του κόμματος, και η οποία έχει κοινοποιηθεί στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, δεν δίνονται ψηφοδέλτια στο 534 εκλογικό τμήμα του Δήμου Αθηναίων, στο 1476 εκλογικό τμήμα Γαλατσίου, στο 2039 εκλογικό τμήμα Γλυφάδας και στο 238 εκλογικό τμήμα Κορωπίου.


Σε δηλώσεις του στο Mega, ο γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών Αθανάσιος Ξηρός είπε ότι όλα τα κόμματα είχαν προθεσμία μέχρι την προηγούμενη Τρίτη, για την περιφέρεια της Αττικής, να στείλουν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων. Στελέχη του ΥΠΕΣ δήλωσαν ότι το θέμα είναι υπό διερεύνηση.