Σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, με τους στενούς του συνεργάτες και τους δύο αντιπροέδρους Σταύρο Δήμα και Δημήτρη Αβραμόπουλο, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στη λ. Συγγρού. Ανάλογη σύσκεψη πραγματοποιείται στην Ιπποκράτους υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει αναμονή εκ μέρους της ΝΔ για τα τελικά εκλογικά αποτελέσματα. Πολλά στελέχη κατά τη σύσκεψη έριξαν ξανά στο τραπέζι το θέμα των επαναληπτικών εκλογών καθώς ο σχηματισμός κυβέρνησης κρίνεται πολύ δύσκολος. Ωστόσο, να αναλάβει το κόμμα την ευθύνη που της αναλογεί με τη διαδικασία της διερευνητικής εντολής είναι τελικώς η επόμενη κίνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Την ίδια ώρα, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν θα εμφανιστούν στις τηλεοράσεις έως ότου οριστικοποιηθούν τα αποτελέσματα. Πληροφορίες από την Ιπποκράτους αναφέρουν ότι και το ΠΑΣΟΚ κινείται στην κατεύθυνση να μην υπάρξουν επαναληπτικές εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες, επίσης, ο κ. Βενιζέλος τάσσεται υπέρ μιας συνταγματικής λύσης

«Η ΝΔ θα κάνει το παν προκειμένου να συγκροτηθεί κυβέρνηση», δήλωσε από πλευράς ΝΔ μιλώντας στη ΝΕΤ ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος 'Αδωνις Γεωργιάδης.  

Κείμενο 20 σημείων σύγκλησης συντάσσει το επιτελείο της ΝΔ στηρίζοντας μια ευρωπαική πολιτική για τη χώρα, το οποίο θα δοθεί στο ΠΑΣΟΚ.


Σχετικό θέμα: Γεωργιάδης: Η ΝΔ θα κάνει τα πάντα για να συγκροτηθεί κυβέρνηση