Άρχισαν οι «μαχαιριές»  στο ΠΑΣΟΚ, καθώς το κακό αποτέλεσμα στις εκλογές ώθησε στελέχη να αρχίσουν τις κατηγορίες κατά της ηγεσίας του κόμματος. 

Πρώτος ο Θεόδωρος Πάγκαλος, σύμφωνα με το protothema.gr, επιτέθηκε στον Ευάγγελο Βενιζέλο, υποστηρίζοντας  ότι κακώς το κόμμα του -δια του Ευάγγελου Βενιζέλου- είπε ότι για κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ πρέπει να υπάρξει πλειοψηφία των δύο κομμάτων με 51%. 

«Το Σύνταγμα δεν λέει κάτι τέτοιο, η συνεργασία μπορεί να επιτευχθεί με την κατάκτηση 151 εδρών» είχε ο αντιπρόεδρος της απερχόμενης κυβέρνησης. 

Προχώρησε δε περισσότερο, λέγοντας ότι ο ίδιος δεν είχε κανένα λόγο στην προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ, αφού «δεν μου ζήτησαν τη γνώμη μου ποτέ, προφανώς υπήρχαν άλλοι καλύτεροι», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, με άγριες διαθέσεις για την ηγεσία. 

Ξεκαθάρισε ότι θεωρεί αποδοκιμασία για το ΠΑΣΟΚ το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ στο MEGA δήλωσε ότι δεν βλέπει άλλη λύση πέρα από επαναληπτικές εκλογές.

«Εάν η τροικα διαπιστώσει οτι δεν έχει συνομιλητή, θα πουν οτι αναβάλλονται οι δόσεις και το δημόσιο δεν θα έχει χρήματα να πληρώσει μισθους» πρόσθεσε.