Κυβέρνηση εθνικής ενότητας με την συμμετοχή όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων πρότεινε με δηλώσεις του από τα γραφεία της Ιπποκράτους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε τεράστιο εκλογικό κόστος γιατί ανέλαβε να διαχειριστεί μόνο του την κρίση, είπε ο κ. Βενιζέλος στις πρώτες του δηλώσεις. Η μέρα είναι επώδυνη, ξέραμε ότι το τίμημα ήταν μεγάλο. Η ιστορία θα κρίνει», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Δώσαμε έναν δύσκολο αγώνα λέγοντας την αλήθεια και μόνο την αλήθεια, συνέχισε, ενώ υπογράμμισε ότι ήταν και είναι υποχρέωσή του να αναγεννήσει την παράταξη. «Έχω συνείδηση της ιστορίας και θα κάνω το καθήκον μου». 

«Με βάση το αποτέλεσμα όλοι οι Έλληνες πρέπει να γνωριστούμε και πάλι μεταξύ μας», πρόσθεσε. 

«Με βάση τα δεδομένα, είναι δύσκολος ο σχηματισμός κυβέρνησης των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, όπως την ξέραμε ως σήμερα», είπε ο κ. Βενιζέλος, προτείνοντας κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ανεξάρτητα από τη στάση που τηρούν έναντι του Μνημονίου.

«Τώρα ήρθε η ώρα να δοκιμαστούν στην πράξη οι πολιτικές που βασίζονται στην υπόθεση ότι μπορεί το μνημόνιο να χαλαρώσει», υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δεδομένο και δεν ενδιαφέρεταινα συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση χωρίς προγραμματικό πλαίσιο».

Ταυτόχρονα, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε πως αναμένει την επίσημη τοποθέτηση των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών στην πρόταση που διατύπωσε.

«Ο Θεός της Ελλάδας ας μας βοηθήσει», κατέληξε ο πρόεδρος του κόμματος.