«Ο λαός καταδίκασε τις δυνάμεις του Μνημονίου. Το εκλογικό αποτέλεσμα ανατρέπει το δικομματικό σύστημα. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους ψηφοφόρους που μας εμπιστεύτηκαν» δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.
Ανοιχτό άφησε ο κ. Κουβέλης το ενδεχόμενο συνεργασίας με αντιμνημονικά κόμματα. 

«Η εντολή του λαού είναι σαφής. Απαιτείται αλλαγή πολιτικής. Απαιτείται προοδευτική πολιτική με ανάπτυξη, με κοινωνικές προτεραιότητες, σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος, προστασία των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, δίκαιη κατανομή των βαρών. Η ΔΗΜΑΡ θα τιμήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

Δεν θα συμβάλλουμε στη συνέχιση των πολιτικών που εξαθλιώνουν το λαό και την κοινωνία, και δεν θα δώσουμε δημοκρατικό, αριστερό άλλοθι σε μια τέτοια πολιτική.

Θα κινηθούμε με βάση τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις : Απαγκίστρωση από το μνημόνιο και σταθερός ευρωπαϊκός προσανατολισμός. Για τη ΔΗΜΑΡ το εκλογικό αποτέλεσμα είναι μια σημαντική επιτυχία και ταυτόχρονα ενθάρρυνση. Είμαστε μία νέα πολιτική δύναμη. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Με ζωή μικρότερη από δύο χρόνια. Πετύχαμε δυναμική πολιτική παρουσία. Οικοδομήσαμε σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Τους ευχαριστούμε. Την εμπιστοσύνη τους θα την τιμήσουμε και θα την κάνουμε δύναμη για την Ελλάδα και την κοινωνία» πρόσθεσε.