Το άθροισμα των εδρών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ καθιστά και μαθηματικά σαφές ότι για τον σχηματισμό κυβέρνησης δύο δεν αρκούν. Χρειάζεται και τρίτος, άλλως η χώρα οδεύει σε μια περίοδο με υπηρεσιακή κυβέρνηση και σε εκλογές τον Ιούνιο, πιθανότατα στις 10 ή στις 17 Ιουνίου. Σήμερα στις 15:00 το μεσημέρι ο Αντώνης Σαμαράς θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να λάβει από τον Κάρολο Παπούλια την πρώτη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ, ήδη έχουν εκφραστεί διαφωνίες σχετικά με το ενδεχόμενο συμμετοχής στη νέα κυβέρνηση. Τα δύο συγκεκριμένα κόμματα, λόγω του Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, έχασαν σε σχέση με το 2009, περισσότερες από 45 (!) ποσοστιαίες μονάδες και η συμμετοχή τους στη νέα κυβέρνηση δημιουργεί σε ορισμένα στελέχη τους την εντύπωση ότι κινδυνεύουν με αφανισμό.

Με δεδομένο ότι ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει για κυβέρνηση Αριστεράς, ο Πάνος Καμμένος αποκλείει κατηγορηματικά την πιθανότητα συνεργασίας με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και σε συνδυασμό ότι ο ΛΑΟΣ και η Ντόρα Μπακογιάννη βρέθηκαν εκτός Βουλής, πιθανότερο κόμμα για συμμετοχή σε κυβέρνηση συνεργασίας εμφανίζεται η ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Φώτης Κουβέλης, δήλωσε ότι δεν θα δώσει αριστερό άλλοθι στις πολιτικές του Μνημονίου- μέλλει να αποδείξει τι θα κάνει μπροστά στο ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης που θα δεσμευθεί να επαναδιαπραγματευθεί το Μνημόνιο.

Αν κάτι τέτοιο δεν γίνει δυνατό, η προσφυγή εκ νέου στις κάλπες είναι μονόδρομος. Όπως μονόδρομος είναι η παράταση του βίου της πρωθυπουργίας Παπαδήμου.

Γιατί που να τρέχεις- τέτοιες ώρες, για να βρεις υπηρεσιακό Πρωθυπουργό και ενδεχομένως καθ' ολοκληρία νέα υπηρεσιακή κυβέρνηση…