Η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, χαρακτήρισε «θεμελιώδους σημασίας» τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα αποκλείοντας ξεκάθαρα το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης του ελληνικού προγράμματος, μετά το τέλος κομματικής σύσκεψης, στην έδρα του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών, στο Βερολίνο. Νωρίτερα, σε σχόλιο για τις εκλογικές εξελίξεις στην Ελλάδα προχώρησε ο εκπρόσωπος της γερμανίδας καγκελαρίου, Στέφεν Ζάιμπερτ, στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των συντακτών, τονίζοντας ότι η Γερμανία θα στηρίζει την Ελλάδα όσο εφαρμόζονται οι συμφωνίες.

«Δεν αφορά την Καγκελαρία ποια είναι η ελληνική κυβέρνηση» είπε ο κ. Ζάιμπερτ προσθέτοντας ότι «αυτές οι συμφωνίες αποτελούν τον καλύτερο δρόμο για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση».

Παράλληλα συμπλήρωσε ότι η πολιτική που εφαρμόζεται αποτελεί συνδυασμό της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και της τεράστιας προσπάθειας από την ελληνική πλευρά.

Ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι το Βερολίνο θα περιμένει τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ελλάδα και διαβεβαίωσε ότι η Γερμανία θα συνεργαστεί με οποιαδήποτε δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση.