Ένα τόνο κάτω από την προεκλογική περίοδο θα κρατήσει κατά τη διάρκεια των διερευνητικών εντολών τον πολιτικό του λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ. Όχι γιατί έχει διάθεση να ρίξει νερό στο κρασί του, αλλά γιατί στην Κουμουνδούρου και το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα πιστεύουν ότι η πρόταση για κυβέρνηση της Αριστεράς βρήκε ανταπόκριση στο εκλογικό σώμα και σχεδιάζουν με περισσότερη προσοχή τις επόμενες κινήσεις. Αυτό φάνηκε και χθες, από τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού και της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, σε τίποτα δεν θυμίζει τον νέο που όταν ανέλαβε τις τύχες του κόμματος πριν από περίπου 5 χρόνια, έκανε κάποιους να μιλάνε για μια παρέα «παιδιών» που ρέπουν προς τις ενέργειες ακτιβισμού και χαϊδεύουν τους κουκουλοφόρους.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη θέση, βάζοντας στο τραπέζι των εκλογών μια δική του κυβερνητική πρόταση. Με αδυναμίες; Ναι. Αλλά κυβερνητική πρόταση. Που επέτρεπε σε κάποιο να πει ότι έχει λάθη, κενά ή αδυναμίες, αλλά σε κανένα να ισχυριστεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αρκείται στην αντίδραση, χωρίς να κομίζει προτάσεις διεξόδου από την κρίση.

Αυτή την πρόταση τώρα, τα στελέχη του κόμματος την επεξεργάζονται περαιτέρω καιν την κωδικοποιούν ώστε να είναι ο μπούσουλας των συζητήσεων στις διερευνητικές εντολές. Η Κουμουνδούρου επιθυμεί να μην επιτρέψει εύκολα και χωρίς κόστος στο ΚΚΕ και τη ΔΗΜΑΡ να αρνηθούν την πρότασή της.

Και σε εκείνη τη χρονική περίοδο δεν αποκλείεται οι τόνοι να ανέβουν και πάλι. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλει να εμφανιστεί ότι αυτός οδηγεί τη χώρα σε νέα εκλογική αναμέτρηση, αν και- όπως λέγεται, αυτό θεωρεί ως το πλέον πιθανό σενάριο. Το κόμμα του βρίσκεται σε άνοδο και όλοι γνωρίζουν ότι οι διαδοχικές αναμετρήσεις αυτά τα κόμματα ευνοούν και όχι όσα βρίσκονται σε πτώση. Οι επικριτές του από τον χώρο της Αριστεράς, αυτά βλέπουν και λένε ότι ονειρεύεται να γίνει ο Ανδρέας Παπανδρέου της Αριστεράς.

Σ.Σ: Γιατί αλήθεια αυτό, αν αληθεύει, να αποτελεί ψόγο;

Αλ. Παλ.