«Ξεκάθαρη καταδίκη της πολιτικής που  η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ακολούθησε τα τελευταία χρόνια» ήταν το αποτέλεσμα των εκλογών όπως τονίζει σε δήλωση του, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος και επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας, Γ. Παναγιωτακόπουλος.

Όπως τονίζει ο κ. Παναγιωτακόπουλος, το αποτέλεσμα της κάλπης «αποτελεί έκφραση οργής, και απογοήτευσης των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ για την πλήρη διάσταση μεταξύ των λόγων και των έργων».

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτακόπουλο, σε αυτές τις εκλογές, «ηττήθηκε η πολιτική που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από ένα σύνολο στελεχών που συμφώνησαν, υλοποίησαν και υπερασπίστηκαν νεοφιλελεύθερες πολιτικές και θέσεις που καμιά σχέση δεν είχαν με το ΠΑΣΟΚ από τον Οκτώβρη του 2009» .

«Το ΠΑΣΟΚ υπέστη μια στρατηγική ήττα. Το πείραμα της νεοσυντηρητικής μετάλλαξής του κατέληξε σε εκλογική τραγωδία» τονίζει ο κ. Παναγιωτακόπουλος και υποστηρίζει ότι το κόμμα «συγκρούστηκε και ήρθε αντιμέτωπο με όλες τις κοινωνικές ομάδες που παραδοσιακά το στήριξαν, έμεινε μόνο του χωρίς καμία κοινωνική συμμαχία και πορεύτηκε το δρόμο της αυτοκαταστροφής στο όνομα της δήθεν σωτηρίας της χώρας, που όμως επέβαλαν οι ισχυροί της Ευρώπης προσπαθώντας να διασφαλίσουν τα δικά τους συμφέροντα».

Το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος, υποστηρίζει ότι «το ΠΑΣΟΚ και η ηγετική του ομάδα  οφείλουν να κατανοήσουν ότι η ψήφος του ελληνικού λαού του απαγορεύει να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε Κυβέρνηση.