Λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες η αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κορυφώνεται. Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τετάρτης, ο Προκόπης Παυλόπουλος, ερμηνεύοντας το εκλογικό δίλημμα που έχει διατυπώσει ο Γ.Παπανδρέου, καταλόγισε στον πρωθυπουργό πρόθεση απόδρασης από τις ευθύνες.

Φοβάται τις ευθύνες και βλέπει το αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται η χώρα και η οικονομία και θέλει να πάει σε εκλογές, θέλει να αποδράσει από τις ευθύνες, τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

Όσον αφορά στη ΝΔ, ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι όποιο κι αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν θα έχει κάποια συνέπεια για το κόμμα του.

Ερωτηθείς για το θέμα της τρομοκρατίας, με αφορμή την αποστολή φακέλων - βομβών εντός και εκτός Ελλάδας, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών απέδωσε ευθύνες στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι τα εντάλματα σύλληψης των υπόπτων υπήρχαν από τον Σεπτέμβριο του 2009 και δεν καταλαβαίνει γιατί «έναν ολόκληρο χρόνο, γιατί η Αστυνομία δεν έκανε τις ενέργειες για να τους εντοπίσει γρηγορότερα. Είναι ένα ζήτημα ευθύνης».