Να επιστρέψουν στο κόμμα Ντόρα Μπακογιάννη, Στέφανος Μάνος και Γιώργος Καρατζαφέρης ζήτησε εμμέσως μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.   «Να ξανασυσπειρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες δυνάμεις που ανήκουν στον κεντρικό κορμό της κεντροδεξιάς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατία, υπονοώντας και τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Κάμμενου, τονίζοντας ότι «είναι μείζον και σημαντικό γιατί, όπως είδατε, οι πολυδιασπάσεις δεν ωφελούν και δημιουργούνται τέτοια αδιέξοδα όπως αυτά που ζούμε». 

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος πρόσθεσε ότι « αυτό που προέχει είναι η παράταξη να συνειδητοποιοήσει ότι οι δυνάμεις που πρόσκεινται στον ευρύτερο κεντροδεξιό χώρο και οι οποίες, για τον οποιονδήποτε λόγο, δεν είναι μαζί μας, έχουν αθροίσει περίπου ένα 19%». Όπως εξήγησε το κάλεσμα επανασυσπείρωσης το οποίο απηύθυνε αφορά σε εκείνους που το επιθυμούν ενώ αέφυγε να κάνει ονομαστικό προσκλητήριο. Ο βουλευτής της ΝΔ επεσήμανε μάλιστα «όσοι 
μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτό το κάλεσμα, πρέπει να είναι ευπρόσδεκτοι». 

Εξάλλου, με δηλώσεις του μέσω της προσωπικής του σελίδας στο twitter, o κ. Σπηλιωτόπουλος αφού ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους του για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν, τόνισε: «Δεν είναι ώρα ενδοσκόπησης. Είναι ώρα ευθύνης για την επανένωση της παράταξης. Όλοι μαζί κερδίζουμε!»