Για βρώμικη σπέκουλα σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, δύο ημέρες μόλις μετά τις εκλογές, κάνει λόγο ο Δημήτρης Στρατούλης καταγγέλλοντας διαστρέβλωση δηλώσεών του για τις τράπεζες και τη στήριξη της ανάπτυξης. Με αφορμή την αναπαραγωγή συνέντευξής του στο ραδιοσταθμό Bήμα FM από ορισμένα ΜΜΕ, ο κ. Στρατούλης μιλά για αυθαίρετη ερμηνεία με παραπλανητικούς τίτλους και παραθέτει την ακριβή απομαγνητοφωνημένη διατύπωσή του η οποία έχει ως εξής:«Εφ όσον αναδειχθεί αριστερή κυβέρνηση, με το δημόσιο έλεγχο των τραπεζών εγγυόμαστε τις καταθέσεις των πολιτών. Σε καμία περίπτωση δεν θα δεσμεύσουμε τις καταθέσεις των πολιτών.

Αντίθετα θα τις αξιοποιήσουμε, μαζί με τα χρήματα των τραπεζών για την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας. Μέχρι σήμερα τα χρήματα των τραπεζών και οι καταθέσεις των πολιτών χρησιμοποιούνταν για να αυξήσουν τα κέρδη των μετόχων τους– τραπεζιτών.

Δεν πρέπει να δίνονται για ρευστότητα στην αγορά, για δάνεια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για δάνεια στο λαό να κάνει σπίτια ή καταναλωτικά δάνεια να κινηθεί; Με αυτό τον προεκλογικό στόχο δεν στηρίχτηκε εκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ από ένα μεγάλο μέρος του λαού; Όταν λέμε να αξιοποιηθούν τα χρήματα των τραπεζών για ανάπτυξη, εννοούμε για τη χρηματοδότηση δημόσιων, κοινωνικών και ιδιωτικών επενδύσεων για να υπάρχει παραγωγική ανασυγκρότηση στη χώρα μας».

Καταλήγοντας, ο κ. Στρατούλης χαρακτηρίζει απαράδεκτο να γίνεται βρώμικη σπέκουλα σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ «παίζοντας ταυτόχρονα με τα συμφέροντα της χώρας, της οικονομίας και του λαού, για να διαστρεβλωθούν οι θέσεις του, αλλά και το μήνυμα του λαού που με την ψήφο του καταδίκασε τα μνημόνια και τους πολιτικούς εκφραστές τους και επιβράβευσε σε μεγάλο βαθμό την πολιτική μας για συνεργασία των δυνάμεων της αριστεράς και αριστερή κυβέρνηση που θα ακυρώσει τα μνημόνια, τις δανειακές συμβάσεις και τους εφαρμοστικούς τους νόμους».
 
 
TAGS