«Με το αντιμνημόνιο στην εξουσία η Ελλάδα θα έχει την διπλάσια ανεργία και την διπλάσια φτώχεια» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Για το εκλογικό αποτέλεσμα είπε ο κ. Γεωργιάδης: «Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι ο λαός είναι αυτός που επιβάλλει την πολιτική της χώρας, ο ελληνικός λαός ψήφισε αντιμνημόνιο. Ο ελληνικός λαός πίστεψε ότι υφίσταται η δυνατότητα να μείνουμε στο ευρώ χωρίς συμφωνία με τους ευρωπαίους. Όποιος προσπαθούσε σε αυτή τη φάση να ασκήσει μια πολιτική ενάντια σε αυτή τη βούληση θα έβρισκε όλο το λαός και δικαίως κόντρα.  Ας κυβερνήσουν λοιπόν τώρα οι αντιμνημονιακές δυνάμεις, εγώ αυτό έχω εισηγηθεί να τους δώσουμε και ψήφο εμπιστοσύνης αν χρειαστεί».

Με αφορμή την πρόταση του Άρη Σπηλιωτόπουλου για επιστροφή στην ΝΔ της κυρίας Μπακογιάννη, του κ. Μάνου και του κ. Καρατζαφέρη είπε: «Εγώ αυτά τα έλεγα και προεκλογικά, είναι προφανές ότι όταν θα έρθει η ώρα της επόμενης κάλπης πρέπει η παράταξη να είναι το δυνατόν πιο ενωμένη. Η επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα είναι πολύ κρισιμότερη τελικά από τις προηγούμενες. Θέλω να πάνε όλοι αυτοί (οι αντιμνημονιακοί) στην Ευρώπη και να δείξουνε ότι υπάρχει άλλος δρόμος και αν τα καταφέρουνε θα είμαι ο πρώτος που θα βγει και θα τους πει μπράβο παιδιά έκανα λάθος σώσατε την Ελλάδα». Τώρα είναι η ώρα ευθύνης για το αντιμνημόνιο η εύκολη κριτική τελείωσε».
 
Παράλληλα είπε ότι «αν νομίζει ο κ. Τσίπρας και όλο το αντιμνημόνιο ότι θα κρυφτεί πριν από την επόμενη κάλπη πλανώνται πλανην οικτράν, δεν θα κρυφτεί κανένας τώρα, τώρα είναι ώρα ευθύνης».

Για το 18% που πήρε η ΝΔ είπε με εμφανή ειρωνική διάθεση: «Μια χαρά είναι, τέλειο. Ο Καραμανλής έπεσε στο 33% που ήταν ως τότε το χειρότερο ποσοστό της ΝΔ γιατί είπε στον ελληνικό λαό την αλήθεια ότι λεφτά δεν υπάρχουν αλλά ο λαός προτίμησε τα παραμύθια. Ο Σαμαράς έπεσε στο 19 γιατί είπε και αυτός την αλήθεια ότι δυστυχώς το μνημόνιο το σιχαίνομαι όπως την δανειακή σύμβαση, θα κάνω τα πάντα για να το επαναδιαπραγματευτώ στο μέτρο που γίνεται αλλά δυστυχώς αν κοπούν τα λεφτά τελειώσαμε.
Ο ελληνικός λαός επέλεξε για δεύτερη φορά τα παραμύθια όμως όπως πλήρωσε τα πρώτα παραμύθια θα πρέπει να πληρώσει και τα δεύτερα. Επέλεξε ότι υπάρχει άλλος δρόμος... με το αντιμνημόνιο στην εξουσία θα έχει την διπλάσια ανεργία και την διπλάσια φτώχεια».

«Πρέπει να πάρουν την εντολή και να κυβερνήσουν αυτοί οι οποίοι υποσχέθηκαν στον ελληνικό λαό ότι μπορούν να μας κρατήσουν στο ευρώ χωρίς μνημόνιο. Εάν μεν το πετύχουν θερμά συγχαρητήρια θα τους κάνουμε και άγαλμα, εάν δεν το πετύχουν θα κρύβονται σε δυο-τρεις μήνες με ελικόπτερα. Εγώ θέλω να δω τον κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο και τον κ. Κουβέλη να κάνουν κυβέρνηση και να επιτύχουν αυτά τα οποία υπόσχονταν για να δει ο ελληνικός λαός ποιος του έλεγε την αλήθεια και ποιος του έλεγε ψέματα» πρόσθεσε.