Στα ύψη η πολιτική κόντρα στα Σκόπια ενόψει και των εκλογών που πλησιάζουν. Με σημερινές του δηλώσεις ο γγ του αντιπολιτευόμενου κόμματος SDSM Αντρέι Πετρόφ άναψε φωτιές στο κυβερνητικό κόμμα VMRO δηλώνοντας ότιεφόσον οι σοσιαλιστές κερδίσουν τις επόμενες εκλογές, θα «αποκαθηλώσουν» τα αγάλματα και τα μνημεία για τον Μέγα Αλέξανδρο, ενώ θα προχωρήσουν και σε νέου μετονομασίες του αεροδρομίου και του κεντρικού οδικού άξονα της χώρας, που φέρουν το όνομα του Μακεδόνα στρατηλάτη.

Οι δηλώσεις Πετρόφ, κατά τη συνενωτική του στην εφημερίδα Vest, προκάλεσε αντιδράσεις τόσο από το κυβερνητικό κόμμα VMRO, όσο και από ακραίες εθνικιστικές οργανώσεις της χώρας, που τον κατηγόρησαν ευθέως για… «προδοσία».

Για «φλερτ με γειτονικές χώρες», υπονοώντας την Ελλάδα, κατηγόρησε το VMRO το αντιπολιτευόμενο SDSM, επισημαίνοντας πως πρόκειται για μνημεία που συνάδουν με την ιστορία της χώρας.

Ο Γ.Γ του SDSM, Αντρέι Πετρόφ, επεσήμανε πως θα γίνουν όλες εκείνες οι αναγκαίες κινήσεις, «προς το συμφέρον της χώρας και των πολιτών, προκειμένου να διασφαλιστεί μια αξιοπρεπής ζωή για όλους».

Πηγή: Πρώτο Θέμα