Στη συγκρότηση ευρύτερου αντιμνημονιακού μετώπου για να γλιτώσει η χώρα από το ζυγό κάλεσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μιλώντας στους νέους βουλευτές του, σε συνεδρίαση στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής. Ο Πάνος Καμμένος κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να λειτουργήσουν με ανεξαρτησία και να ζητήσουν την απόσυρση των υπογραφών του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου από τις εγγυητικές επιστολές για το Μνημόνιο ΙΙ και τη δανειακή σύμβαση.


 «Το Κίνημά μας δεν εξαρτάται ούτε απο σπόνσορες ούτε απο αφεντικά. Μόνο στους έλληνες πολίτες δίνουμε λογαριασμό αυτοί είναι τα αφεντικά μας» είπε ο κ. Καμμένος. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο λαός έστειλε στις εκλογές μήνυμα ότι δεν τρομοκρατείται απο τη νέα τάξη πραγμάτων, και χαρακτήρισε κίνδυνο για τη χώρα τις «δυναμεις υποτέλειας» που «προβάλλουν την απειλή της ακυβερνησίας ενώ την αποτελούν οι ίδιοι, γανταζωμένοι στις καρέκλες τους». Υποστήριξε ότι «δεν συγκαλούν ούτε τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες τους, φοβούμενοι την ανατροπή απο την καρέκλα». 

Εκτίμησε ότι γίνεται ένα επικοινωνιακό παιχνίδι τις τελευταίες μέρες, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει δυνατότητα «να γίνει κυβέρνηση μνημονιακή». Απέδωσε την άνοδο της Χρυσής Αυγής στην στάση των τραπεζών, λέγοντας ότι «οι τραπεζίτες μεσολαβούν μεταξύ της χρηματοδότησης των χωρών απο την Ευωρπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παίρνοντας πολλαπλάσια επιτόκια και οδηγώντας κόσμο στη φτώχεια, κάτι που δημιουργεί νεοναζιστικά φαινόμενα».

Ανέφερε ότι θα προτείνει σε κάθε Κοινοβουλευτική Ομάδα να ζητήσει από τους αρχηγούς που υπέγραψαν επιστολές, είτε να παραιτηθούν είτε να αποσύρουν τις εγγυητικές επιστολές προς την τρόικα, και κάλεσε σε πανστρατιά «για να προστατεύσουμε τη χώρα». Στο κάλεσμα περιέλαβε και αυτούς με τους οποίους συγκρούστηκε στο παρελθόν για να δημιουργηθεί ένα μεγάλο αντιμνημονιακό μέτωπο, γιατί «η μάχη για τη σωτηρία της χώρας είναι πάνω απ' όλα» όπως είπε και πρόσθεσε: «πρέπει να προστατεύσουμε την Ευρώπη των εθνών και όχι την Ευρώπη των τραπεζιτών».

Τόνισε, ακόμη, ότι τα όργανα του κόμματος θα είναι η ΚΟ και το Συνέδριο, επισημαίνοντας ότι οι βουλευτές θα ψηφίζουν μόνο κατά συνείδηση και δεν θα υπάρχει κομματική πειθαρχία και πειθαχρικά. Ανέφερε ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσει στην ατιμωρησία για κανέναν, απ' όπου κι αν προέρχεται, και πως δεν υπάρχει παραγραφή κανενός εγκλήματος. «Είναι ξεκάθαρο ότι θα πληρώσουν όλοι. Δεν υπάρχουν παραγραφές για τα εγκλήματα σύστασης συμμορίας, και για ξέπλυμα χρήματος, και αυτοί που συντέλεσαν να έρθει η χώρα εδώ έκαναν εγκλήματα που δεν παραγράφονται. Θα υπάρξει ηθική στην πολιτική» είπε ο κ.Καμμένος.

Τέλος δήλωσε ότι θα επιλέξει μια έδρα είτε απο τον Έβρο είτε απο τη Β' Αθηνών και αυτό θα βγει με κλήρωση. Ο βουλευτής που θα χάσει, θα έχει θέση στο κόμμα και στην ΚΟ και τα προνόμια που προκύπτουν απο τη θέση του βουλευτή. Μετά την ορκομωσία της Βουλής το κόμμα θα εκλέξει γραμματέα της ΚΟ και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, ενώ θα δρομολογηθούν και οι εξελίξεις για το ιδρυτικό συνέδριο.