Κάλεσμα σε κεντροδεξιά συστράτευση απηύθυνε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς κατά την εισηγητική του ομιλία στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ. Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για τη δημιουργία κεντροδεξιού μετώπου με φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό «πέρα από προσωπικές διαφορές» αφού η Νέα Δημοκρατία, όπως εξήγησε, αποτελεί τον «μοναδικό πυλώνα σταθερότητας».  Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, δεν απέκλεισε κανέναν μιλώντας  για όλους όσοι βρίσκονται εντός (Πάνος Καμμένος) και εκτός Βουλής (Ντόρα Μπακογιάννη, Γιώργος Καρατζαφέρης, Στέφανος Μάνος).

Με δεδομένο ότι ο κ.Καμμένος, όπως και οι κ. Καρατζαφέρης και ο κ. Μάνος ήδη έχουν απορρίψει το ενδεχόμενο επιστροφής τους στη Νέα Δημοκρατία, είναι σαφές ότι ο κ. Σαμαράς απευθύνεται πρωτίστως στη Ντόρα Μπακογιάννη αλλά και στην εκλογική βάση του ΛΑΟΣ και της Δράσης σε μία προσπάθεια να αυξήσει τα ποσοστά της ΝΔ στη νέα αναμέτρηση, η οποία θεωρείται δεδομένη καθώς οι διερευνητικές εντολές δεν αποδίδουν. 

Κατά την εισήγησή του ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι «υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι επιδιώκουν να βγάλουν την Ελλάδα από το ευρώ», ενώ απέφυγε να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις του Δημήτρη Στρατούλη για τις καταθέσεις χαρακτηριζόντας τις «αψυχολόγητες».

Αναφερόμενος στους πέντε άξονες διαλόγου που έθεσε την Τρίτη ο κ. Τσίπρας, ο κ. Σαμαράς σχολίασε ότι «άλλο η τροποίηση των όρων του μνημονίου και άλλο η μονομερής καταγγελία του».

Επισημαίνοντας ότι «όλα αυτά δημιουργούν ανησυχία στον ελληνικό λαό» εξέφρασε την ελπίδα «ο κ. Αλέξης Τσίπρας να έχει συνέλθει μέχρι το απόγευμα», όπου και είναι προγραμματισμένη συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.  Και συνέχισε: «Αν δεν το κάνει θα σημαίνει ότι θα προσπαθεί ο ίδιος να δημιουργήσει ένα ευρύτατο αντιμνημονιακό μέτωπο για να πάμε πάλι σε εκλογές»

«Είμαι αποφασισμένος να διασώσω τη χώρα. Εμείς θα εγγυηθούμε για τη σωτηρία της Ελλάδας», τόνισε και πρόσθεσε ότι «αυτή είναι η πραγματική εντολή του λαού».  

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι οι προτάσεις του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσουν σε κατάρρευση «με αναπόφευκτη την έξοδο από την Ευρώπη». «Άλλο πράγμα», πρόσθεσε, «η συμφωνημένη τροποποίηση όρων της σύμβασης και εντελώς διαφορετικό η μονομερής καταγγελία της σύμβασης».


Σχετικό Θέμα: 
Ο Σαμαράς ανοίγει την πόρτα της κεντροδεξιάς σε Ντόρα, Καρατζαφέρη, Μάνο