current views are: 2

9 Μαΐου 2012
Δημοσίευση13:22

M. Βαρβιτσιώτης: Δεν θα είχα πρόβλημα αν γινόταν ο Κουβέλης πρωθυπουργός

Δεν θα ήταν αρνητικός ο βουλευτής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στο ενδεχόμενο να αναλάμβανε την πρωυπουργία ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στον Βήμα FM, επισημαίνοντας ότι είναι δυνατή η σύγκλιση απόψεων στην Κεντροδεξιά.

Δημοσίευση 13:22’
αρθρο-newpost

Δεν θα ήταν αρνητικός ο βουλευτής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στο ενδεχόμενο να αναλάμβανε την πρωυπουργία ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στον Βήμα FM, επισημαίνοντας ότι είναι δυνατή η σύγκλιση απόψεων στην Κεντροδεξιά.

Δεν θα ήταν αρνητικός ο βουλευτής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στο ενδεχόμενο να αναλάμβανε την πρωυπουργία ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στον Βήμα FM, επισημαίνοντας ότι είναι δυνατή η σύγκλιση απόψεων στην Κεντροδεξιά. Για το αν θα δεχόταν ως πρωθυπουργό τον κ. Κουβέλη είπε: «Δε θα είχα κανένα πρόβλημα. Προσωπικά τον θεωρώ έναν έντιμο πολιτικό. Η εθνική στρατηγική είναι κάτι το οποίο το έβγαλε η κάλπη. Μας το απαιτεί ο κόσμος. Δεν έδωσε σε κανέναν από μόνο του, ή σε δύο τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, απαιτούνται τρεις. Όταν πάμε στην απαίτηση από την κάλπη, σε τρεις να χρειαστούν για να συγκυβερνήσουν, σημαίνει ότι (ο λαός) ζητάει να βρούμε τα  minimum κοινά χαρακτηριστικά ανάμεσα στα κόμματα».

Ερωτώμενος για την επανένωση της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι το βασικό ζητούμενο αυτή τη στιγμή, είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης. «Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή, πρέπει, στο μυαλό όλων μας, να είναι ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης και να μην πάμε σε επαναληπτικές εκλογές, έτσι όπως θέλουν κάποιοι να κάνουν εκμεταλλευόμενοι αδυναμίες. Υπάρχουν οι συνθήκες».

«Πρέπει να δούμε την κυβέρνηση της εθνικής σωτηρίας. Υπάρχει  ένα κομμάτι της αριστεράς, το οποίο δεν λέει άμεση καταγγελία του μνημονίου, απόρριψη όλης της πολιτικής, λέει ότι θέλω να επαναδιαπραγματευτώ με άλλους όρους και με άλλη στήριξη. Αυτή την προοπτική νομίζω ότι μπορούμε να τη στηρίξουμε.

Για την επανένωση της Κεντροδεξιάς πρόσθεσε ότι υπάρχει «και στα πλαίσια της κεντροδεξιάς, η δυνατότητα συγκλίσεων, δεν είναι τόσο διαφορετικός ο πολιτικός μας λόγος. Με ένα συνέδριο, θα μπορούσε να είναι το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των εκλογών, για να γίνει αυτό το άνοιγμα άμεσα».


σχετικα αρθρα