Για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, τις συζητήσεις στην κεντροδεξιά και το σχηματισμό κυβέρνησης τοποθετήθηκε σήμερα το μεσημέρι με συνέντευξή του στον Αθήνα 9,84 ο Βουλευτής της ΝΔ στη Β’Αθηνών, Κωστής Χατζηδάκης.
 Για το άνοιγμα Σαμαρά στις δυνάμεις της ευρύτερης κεντροδεξιάς, είπε:

«Σε ανύποπτο χρόνο και κατ’επανάληψιν πριν από τις εκλογές, είχα μιλήσει υπέρ της μεγάλης κεντροδεξιάς .Το χρειαζόμαστε και νομίζω ότι αν γίνει σωστά μπορεί να μην έχει μόνο το αποτέλεσμα της άθροισης των ποσοστών, αλλά να λειτουργήσει και πολλαπλασιαστικά. Πρέπει να κινηθούμε ταχύτατα προς τα όμορα κόμματα είτε εντός Βουλής, είτε εκτός αυτής, διότι αν είναι να γίνουν εκλογές αυτές δε θα βραδύνουν.

Όχι βέβαια στη λογική να κάνουμε ένα πολιτικό σούπερ μάρκετ με πολλές και αντιτιθέμενες απόψεις, αλλά με έναν ελάχιστο κοινό παρονομαστή που πρέπει να είναι μια ευρωπαϊκή κεντροδεξιά και με στόχο την παραμονή της Ελλάδας στο Ευρώ. Με κεντρικό άξονα τη Νέα Δημοκρατία. Είναι θετικό το ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κινήθηκε σήμερα προς αυτή την κατεύθυνση.»

Για την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ στο σχηματισμό κυβέρνησης μετά την ανάθεση της διερευνητικής εντολής τόνισε:

«Το δεδομένο είναι ότι το ΠΑΣΟΚ καταρρέει. Από την άλλη πλευρά υπάρχει μια αριστερά που, κατά τη δική μου άποψη, μακάρι να αποδειχτώ ψεύτης, έχει μια ανεύθυνη αντιμετώπιση στα πράγματα. Προσωπικά ανησυχώ από την επικράτηση της Αριστεράς. Όχι ιδεολογικά. Πιστεύω, απλώς, ότι η Ελλάδα είναι σε μια τέτοια φάση που μετά από μια ενδεχόμενη επικράτηση τέτοιων αντιλήψεων θα οδηγηθούμε σε πολύ πολύ μεγάλες περιπλοκές από τις οποίες δε θα μπορούμε να ξεμπερδέψουμε…

Κάποια στιγμή και η αριστερά πρέπει να σταματήσει να παίζει τον προπονητή της εξέδρας και να αντιμετωπίζει εμάς ως την κρεμάστρα που κρεμάει τις ευθύνες. Θα πρέπει να τοποθετηθεί υπεύθυνα, αφού πήρε τέτοια ποσοστά. Δεν πρέπει να δείχνει αμηχανία για το ποσοστό. Πρέπει να το αντιμετωπίσει ως κόμμα το οποίο μπορεί να ασκήσει εξουσία με την υπευθυνότητα και τη σοβαρότητα που πρέπει. Ο μαξιμαλισμός και ο λαϊκισμός δεν ταιριάζουν σε καμιά περίπτωση σε κόμματα που επιδιώκουν να αναλάβουν τη διακυβέρνηση.»