«Θα απευθυνθώ σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις ώστε να σχηματιστεί μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας και ευρείας συνεργασίας των φιλοευρωπαϊκων δυναμεων», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο, έχοντας λάβει τη διερευνητική εντολή από τον Κάρολο Παπούλια. Ο κ. Βενιζελος σημείωσε «ότι αρκεί να σταθεί να σταθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις στο ύψος των περιστάσεων. Εμείς θα εξαντλήσουμε τις δυνατότητες και θα κινηθούμε καλόπιστα για να διευκολύνουμε είπε στον κύριο Παπούλια και το δικό σας έργο στη φάση της διαβούλευσης των πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρεία σας.» 
 
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας του ευχήθηκε δύναμη για να πετύχει γιατί όπως είπε «οι καιροί ου μενετοί».   

Εξω από το προεδρικό Μέγαρο ο κ. Βενιζέλος είπε ότι δεν δηλώνει αισιόδοξος αλλά υπεύθυνος και επεσήμανε ότι τα «πράγματα δεν είναι εύκολα».   

Επίσης, διευκρίνισε ότι θα συναντηθεί με όλες τις δυνάμεις του φιλοευρωπαϊκού προσανατολισμού, καταρχήν με αυτές που έχει προσδιορίσει, δηλαδή Νέα Δημοκρατία, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τις αντιμνημονιακές δυναμεις γιατί όπως είπε δεν θεωρεί ότι είναι εκτός πλαισίου αφού όλοι «έχουμε συμφωνήσει να παραμείνει η χώρα στο ευρώ».   

Για τις 6 το απόγευμα ορίστηκε η πρώτη συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Όπως έγινε γνωστό από το ΠΑΣΟΚ, την Παρασκευή στις 10 το πρωί ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.

Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος έχει αρνηθεί να συνομιλήσει με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Εν τω μεταξύ,
 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε σήμερα συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου στη Βουλή, χωρίς να έχει γίνει γνωστό ακόμα το περιεχόμενο της συνομιλίας.