Για την επόμενη μέρα των εκλογών και την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στον «Βήμα 99,5» ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γ. Φλωρίδης και επεσήμανε ότι «η χώρα είναι στα ζάρια».  Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εξήγησε ότι παρατηρεί δύο πολιτικές τάσεις και ότι ακούει διάφορα προσχήματα και διάφορες λεκτικές κατασκευές, «τη στιγμή», σημειώνει, «που η χώρα είναι στα ζάρια, κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού». 

«Ούτε καν στα πιο τρελά όνειρα του κ. Τσίπρα δεν υπάρχει αυτή η Ευρώπη», τόνισε ο κ. Φλωρίδης για το ενδεχόμενο να κάνει όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας, να καταγγείλει δηλάδη το Μνημόνιο και να μην επιστρέψει τα χρήματα. «Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο τέτοια Ευρώπη», πρόσθεσε χαρακτηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ δήθεν ευρωπαϊκή δύναμη η οποία επί της ουσίας επιθυμεί να οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρώ. 

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «εκπροσωπεί όλη την παρακμή της χώρας, όλον τον παρασιτισμό της»

Ο Γιώργος Φλωρίδης επιτέθηκε και στις «λεγόμενες ευρωπαϊκές δυνάμεις» αναφέροντας ότι « ενώ έχουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν συγκροτούν κυβέρνηση. Δηλαδή δεν αναλαμβάνουν τελικά τις ευθύνες τους να συγκροτήσουν κυβέρνηση και προσπαθούν να σώσουν τα κόμματά τους κι όχι τη χώρα».