current views are: 1

11 Μαΐου 2012
Δημοσίευση12:04

Ο Βενιζέλος ζήτησε τις παραιτήσεις του Πολιτικού Συμβουλίου και αλλάζει το ΠΑΣΟΚ συθέμελα

Παραιτήθηκαν τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, στη συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε νωρίτερα.

Δημοσίευση 12:04’
αρθρο-newpost

Παραιτήθηκαν τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, στη συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε νωρίτερα.

Παραιτήθηκαν τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, στη συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε νωρίτερα. Τις παραιτήσεις ζήτησε και έλαβε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Πρόκειται για μία από τις πιο σύντομες συνεδριάσεις του συγκεκριμένου οργάνου, ενώ έγινε γνωστό ότι θα συσταθεί μία επιτροπή ανασυγκρότησης του κόμματος που θα οδηγήσει στο συνέδριο.

Ο κ. Βενιζέλος μιλώντας στη σύντομη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου είπε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα ΠΑΣΟΚ χωρίς ταμπού, μηχανισμούς και προκαταλήψεις, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά ότι στο συνέδριο θα αλλάξουν όλα, ενδεχομένως και το όνομα και – σίγουρα, τα σύμβολα. Παράλληλα, είπε χαρακτηριστικά ότι ο επόμενος πρόεδρος θα είναι «30αρης».

Αναφερόμενος στη σχέση του κόμματος με τους πολίτες είπε ότι το ΠΑΣΟΚ απευθύνεται σε ανθρώπους που φορτώθηκαν βάρη και τώρα δεν θέλουν να ακούσουν.

Σε ό,τι αφορά στο αποτέλεσμα των εκλογών και τα άλλα κόμματα, κυρίως την Αριστερά, τόνισε ότι θα πρέπει και αυτοί να κληθούν γιατί αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ έχει απέναντί του ένα μύθο, ένα απαγορευμένο καρπό, τον οποίο δεν μπορεί να συναγωνιστεί και πρόσθεσε ότι η κοινωνία έχει μία κρίση αποπροσανατολισμού. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μάλιστα είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «αντιγράφει» τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Ιδιαίτερα καυστικός, έως και οργισμένος, εμφανίστηκε έναντι του Άκη Τσοχατζόπουλου λέγοντας ότι έκανε μεγάλο κακό στο ΠΑΣΟΚ παρά το γεγονός ότι ήταν το κόμμα που ως κυβέρνηση αποκάλυψε το πρόβλημα και τις δοσοληψίες που είχε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα επιταχυνθεί και αντί του Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί τους πρώτους μήνες του καλοκαιριού.

Την Κυριακή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μιλήσει σε συγκέντρωση των υποψηφίων του κόμματος στις εκλογές της 6ης Μαΐου.


σχετικα αρθρα