Την Κυριακή το μεσημέρι στις 12, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.
Αμέσως μετά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της προεδρίας, ο κ. Παπούλιας θα συναντηθεί κατ΄ιδίαν με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, την γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, επέστρεψε την διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης στον Κάρολο Παπούλια. Ο κ. Βενιζέλος αποχώρησε από Προεδρικό Μέγαρο χωρίς να κάνει δηλώσεις.


«Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά συμφώνησαν για τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης φιλοευρωπαϊκού προσανατολισμού με διετή εντολή και στόχο την παραμονή της χώρας στο ευρώ και τη βελτίωση των όρων του μνημονίου», είπε ο κ.Βενιζέλος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Υπογράμμισε ότι βασικός όρος είναι και η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. «Το έθεσα στον κ.Τσίπρα, αλλά δεν έχω λάβει θετική απάντηση» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Εκεί θα πρέπει να εστιαστούν οι προσπάθειές σας» είπε στον Κάρολο Παπούλια.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι υπάρχουν ψήγματα αισιοδοξίας. «Ελπίζω να συμβάλλω στο να σχηματιστεί κυβέρνηση» είπε ο Κ.Παπούλιας, υπογραμμίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης.

«Έχουμε μπροστά μας δύσκολες μέρες καθώς έχουμε τη συναδρίαση του Ecofin, την Πέμπτη τη σύνοδο του ΝΑΤΟ και την Παρασκευή τη Σύνοδο Κορυφής», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πλέον, τα πάντα θα κριθούν στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια όμως η εξεύρεση χρυσής τομής φαίνεται να είναι σχεδόν απίθανη.