Κάθε λόγο να πανηγυρίζει έχει η Ιπποκράτους αφού με τα έως τώρα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της από τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που διεξάγονται.

στο δήμο του Πειραιά, ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μίχας προηγείται με 13 μονάδες διαφορά από τους κυρίους Μαντούβαλο και Μιχαλολιάκο που υποστηρίζεται απο τη Ν.Δ. Όλα δείχνουν ότι η μάχη θα κριθεί τη δεύτερη Κυριακή ανάμεσα στον έναν εκ των δύο που θα έρθουν δεύτεροι. Σε αυτή την περίπτωση η διαφορά -σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις – δείχνουν μεγάλη νίκη του κ. Μίχα που θα αγγίξει περίπου το 55% . Τέταρτος κατά σειρά έρχεται η κ. Παντελάκη και ακολουθούν ο συνδυασμός του ΣΥΡΙΖΑ και ο ανεξάρτητος υποψήφιος.

Στο τέταρτο δήμο της Χώρας το Περιστέρι, φαίνεται ότι η διαφορά του ανεξάρτητου δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη από τον υποψήφιο του επίσημου με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ Κ. Λαλένη αυξάνει συνεχώς. Η διαφορά ανάμεσα στους δύο ξεπερνά τις 25 μονάδες όπως δείχνουν τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων  και είναι εξαιρετικά πιθανό ο νυν δήμαρχος να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή. Τρίτος φαίνεται ότι έρχεται ο αντάρτης του ΠΑΣΟΚ Δημ. Κελάφας και ακολουθούν οι υποψήφιοι των συνδυασμών του ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, και τελευταίος  με ελάχιστο ποσοστό ο κ. Θ. Βαθιώτης.

Στο δήμο Αγίων Αναργύρων ο υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σαράντης θεωρείται από τους σίγουρους που θα εκλεγούν με πολλές πιθανότητες από την πρώτη Κυριακή καθώς η διαφορά του από τον ανεξάρτητο υποψήφιο που όμως υποστηρίζεται από τη Ν.Δ χωρίς χρίσμα  κ. Δακάκης ή του ΚΚΕ τον υποψήφιο κ. Κατσαντώνης - ένας εκ των δύο θα είναι δεύτερος-  είναι 25 ποσοστιαίες μονάδες. Ακολουθεί ο υποψήφιος του Σύριζα κ. Τερζόγλου.

Στο δήμο Βύρωνα, η παράσταση νίκης για το νυν Δήμαρχο Νίκο Χαρδαλιά φτάνει το 70%. για εκλογή του από την πρώτη Κυριακή σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Από τα στοιχεία των ερευνών, προκύπτει ότι ο  ίδιος στις δημοσκοπήσεις είναι  πολύ ψηλά, έναντι του αντιπάλου του υποψηφίου με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ κ. Κόνσουλα.. Η διαφορά ανάμεσά τους,  φαίνεται να κινείται στο 30%. Από εκεί και μετά έρχονται οι υποψήφιοι της αριστεράς που λίγο ως πολύ εμφανίζονται με τα ίδια ποσοστά που είχαν λάβει και στις προηγούμενες εκλογές. Το ποσοστό των αναποφάσιστων κινείται στο 12%

Στο ενιαίο Δήμο Παλλήνης (Γέρακας -Παλλήνη- Ανθούσα)

Προηγείται σύμφωνα με δημοσκόπηση στην περιοχή ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Θ. Ζούτσος έναντι του υποψηφίου της Ν.Δ κ. Κωνσταντά και ακολουθούν οι κ.κ. Γκοτσόπουλος και Μπουλμπασάκης.