current views are: 1

13 Μαΐου 2012
Δημοσίευση06:12

Επιμένει σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού μέχρι το 2014 ο Φώτης Κουβέλης

Την πρότασή του για σχηματισμό κυβέρνησης ειδικού σκοπού μέχρι τις ευρωεκλογές του 2012, επανέλαβε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, με νέες του δηλώσεις. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως είναι απαραίτητη και η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσίευση 06:12’
αρθρο-newpost

Την πρότασή του για σχηματισμό κυβέρνησης ειδικού σκοπού μέχρι τις ευρωεκλογές του 2012, επανέλαβε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, με νέες του δηλώσεις. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως είναι απαραίτητη και η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ.

Την πρότασή του για σχηματισμό κυβέρνησης ειδικού σκοπού μέχρι τις ευρωεκλογές του 2012, επανέλαβε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, με νέες του δηλώσεις. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως είναι απαραίτητη και η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Κουβέλης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως θέλει να πάει σε εκλογές για να αυξήσει τα ποσοστά του ενώ πρόσθεσε πως μπορεί να υπάρξει κοινό πεδίο δράσης και με τους Οικολόγους Πράσινους.

Εκτίμησε ότι υπάρχει η δυνατότητα για οικουμενική κυβέρνηση, αλλά με τήρηση της διπλής εντολής που έδωσε ο ελληνικός λαός στις εκλογές, δηλαδή την αποδέσμευση από το μνημόνιο και σεβασμός στην διάταξη των πολιτικών συσχετισμών, σημειώνοντας ότι στην οικουμενική κυβέρνηση θα πρέπει να συμμετέχουν τα τρία πρώτα κόμματα (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ) αλλά και «η παράταξη του Πάνου Καμμένου, στο βαθμό που θα το θέλει». 


Ωστόσο, εκτίμησε ότι πιθανότατα η πρόταση για οικουμενική θα ναυαγήσει και θα πάμε σε εκλογές, αλλά εξέφρασε το φόβο ότι και στις επόμενες εκλογές η κατάσταση θα είναι παρόμοια, άρα «πρέπει να υπάρξει λύση». 

Αναφερόμενος στα πρόσωπα που θα απαρτίζουν την οικουμενική κυβέρνηση, σημείωσε ότι θα έπρεπε να είναι καινούρια πρόσωπα, «που δεν έχουν σχέση με την ένοχη πολιτική που μας οδήγησε εδώ», προσθέτοντας ότι θα μπορούσε να δεχθεί τον Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργό. 

Για τον εαυτό του και τη Δημοκρατική Αριστερά, επανέλαβε ότι δεν διεκδικεί τίποτε, «μόνο την ικανοποίηση ότι προσέφερα για να υπάρξει λύση». 


Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή είχε επιλέξει την προσφυγή στις κάλπες, κάτι που χαρακτήρισε λάθος, γιατί πρέπει να προταχθεί το συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας. 

Εν τω μεταξύ, με ανάρτησή στο twitter και στο Facebook που φέρει την προσωπική φωτογραφία του προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη, τίθενται προς τον ΣΥΡΙΖΑ εννιά ερωτήματα για τις δραματικές εξλίξεις που λαμβάνουν χώρα.  

Μεταξύ άλλων, ζητούνται απαντήσεις σε θέματα όπως η απουσία συνολικής κυβερνητικής πρότασης από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι αντιφατικές δηλώσεις επιφανών στελεχών καθώς και οι δεδηλωμένες απόψεις αρκετών από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν ταχθεί υπέρ της δραχμής.  

H ανάρτηση έχει ως εξής:
 

«H ΔΗΜΑΡ επίσημα ζητάει απάντηση από το ΣΥΡΙΖΑ στα κάτωθι ερωτήματα:  

1. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ στη διερευνητική εντολή που πήρε, δεν κατέθεσε συνολική κυβερνητική πρόταση.

2. Πώς εξηγείται ότι στην επιστολή προς τον κ. Μπαρόζο δεν αναφέρεται καταγγελία, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι το Μνημόνιο είναι άκυρο.

3. Πώς εξηγούνται οι κάτωθι δηλώσεις: 

• Δραγασάκης «Δεν είναι λογικό η μονομερής διαγραφή. Να γίνει αναδιαπραγμάτευση.»

• Δρίτσας: «Καταγγελία Μνημονίου.»

• Γλέζος: «Δεν δεχόμαστε το Μνημόνιο. Αν οι άλλοι θέλουν αναδιαπραγμάτευση δεν έχουμε πρόβλημα να το συζητήσουμε, αλλά εμείς διαγράφουμε το χρέος»

• Μητρόπουλος: «Τα μέτρα του Μνημονίου και το βαρύ κοινωνικό πακέτο που έρχεται, δεν το σηκώνει η Αριστερά». Και τι κάνει για αυτό;

4. Παρά την αναφορά του Φώτη Κουβέλη, δύο φορές, για όχι συνεργασία, γιατί επιμένει ο κ. Τσίπρας να αγωνιά για τη στάση της ΔΗΜΑΡ.

5. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται την οικουμενική κυβέρνηση με επίκεντρο την Αριστερά, που προτείνει ο κ. Κουβέλης, η οποία αποτελεί μοναδικό τρόπο για να κυβερνηθεί τώρα η Ελλάδα.

6. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει από μόνος του πλειοψηφία των 151 εδρών, τι θα έκανε διαφορετικό, όσον αφορά την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, από αυτό που έχει καταθέσει ως πρόταση η ΔΗΜΑΡ.

7. Σε επαναληπτικές εκλογές και ενώ ο ίδιος γνωρίζει ότι είναι ουτοπία η αυτοδύναμη και μονοκομματική κυβέρνηση, τι
διαφορετικό θα προτείνει.

8. Σε τι διαφέρει η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ από την ξεκάθαρη θέση του ΚΚΕ «όχι σε κυβέρνηση».

9. Από τις 10 επίσημες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ (Αριστερό ρεύμα, Πρωτοβουλία για την Αριστερή Ανασύνθεση, ΚΕΔΑ, ΚΟΕ, ΔΕΑ, Διεθνές Οικοσοσιαλιστικό Δίκτυο, ΑΠΟ, Ομάδα ΡΟΖΑ, Ενεργοί Πολίτες, πρώην στελέχη ΔΙΚΚΗ), γνωρίζουμε ότι με επίσημη αρθρογραφία τους, προτείνουν την επιστροφή στη δραχμή. Αλήθεια, πότε θα ξεκαθαρίσει επιτέλους αυτή η
σύγχυση;   

Αποτελεί ιερή εθνική υποχρέωση, τα παραπάνω ερωτήματα, να απαντηθούν τώρα.

Με την Ελλάδα δεν παίζουμε».


σχετικα αρθρα