«Αν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις συμφωνίες που έχει υπογράψει με τους εταίρους της, τότε τα χρήματα που έχει θα τελειώσουν στις επόμενες έξι εβδομάδες και θα έρθει η πτώχευση υπό ένα καθεστώς άγριο και ανεξέλεγκτο» υποστήριξε ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του στην Sunday Telegraph. Ο κ. Πάγκαλος τόνισε πως οι ψηφοφόροι πήγαν στις κάλπες κάτω από πλήρη σύγχυση και για το λόγο αυτό έδωσαν τόσο μεγάλα ποσοστά σε ακραία κόμματα. Υποστήριξε μάλιστα πως οι Έλληνες θέλουν η χώρα να παραμείνει στο ευρώ αλλά χωρίς να εφαρμόσουν τα μέτρα που απαιτούνται για αυτόν τον σκοπό.

«Υπάρχει μια σχολή σκέψης που υποστηρίζει πως οι Γερμανοί μπλοφάρουν και πως θα μας κρατήσουν στο ευρώ επειδή μας χρειάζονται. Αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί από τη στιγμή που πάψουν να μας δανείζουν. Και τότε θα επέλθει η πτώχευση υπό ένα καθεστώς άγριο και ανεξέλεγκτο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος.

Ταυτόχρονα, ο κ. Πάγκαλος τόνισε πως «η Ελλάδα θα γίνει σαν τη Βενεζουέλα, αλλά χωρίς το πετρέλαιο και χωρίς στρατό». 
Στη συνέντευξή του, ο κ. Πάγκαλος συγκρίνει τον κ. Τσίπρα με τον πρόεδρο της Βενεζουέλα Ούγκο Τσάβες.


«Είναι διατεθειμένοι οι Γερμανοί να πληρώνουν για κάποιον που θέλει να μιμείται τον Τσάβες», είναι το ερώτημα που θέτει ο κ. Πάγκαλος στο δημοσιογράφο της Telegraph.

«Με τη διαφορά ότι ο Τσάβες έχει πετρέλαιο και στρατό», προσθέτει ο κ. Πάγκαλος.