Μια ακριβή  εικόνα για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, αλλά και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι τράπεζες έδωσε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος μέσω επιστολής που συνέταξε την Παρασκευή και έδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στην επιστολή αναφέρεται ο κίνδυνος να μην μπορέσουν να πληρωθούν υποχρεώσεις του κράτους, από τις αρχές Ιουνίου κιόλας.

Το σημείωμα, για το περιεχόμενο του οποίου ο κ. Παπούλιας ενημέρωσε την Κυριακή τους πολιτικούς αρχηγούς, προοριζόταν για χρήση του Προέδρου της Δημοκρατίας, σε συνέχεια της προφορικής ενημέρωσης που του έκανε ο κ. Παπαδήμος την Παρασκευή, σημειώνουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου. Ωστόσο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκρινε σκόπιμο να ενημερώσει και τους πολιτικούς αρχηγούς, λόγω – προφανώς – της κρισιμότητας των πληροφοριών που περιείχε

Την Παρασκευή ο Λουκάς Παπαδήμος είχε ενημερώσει προσωπικά τον Κάρολο Παπούλια για το ομόλογο που πρόκειται να λήξει μέσα στις επόμενες ώρες, για  την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αλλά και τα διαθέσιμα των ταμείων.