Δραματική επιστολή Παπαδήμου για την οικονομία


Μια ακριβή  εικόνα για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, αλλά και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι τράπεζες έδωσε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος μέσω επιστολής που συνέταξε την Παρασκευή και έδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στην επιστολή αναφέρεται ο κίνδυνος να μην μπορέσουν να πληρωθούν υποχρεώσεις του κράτους, από τις αρχές Ιουνίου κιόλας.

Το σημείωμα, για το περιεχόμενο του οποίου ο κ. Παπούλιας ενημέρωσε την Κυριακή τους πολιτικούς αρχηγούς, προοριζόταν για χρήση του Προέδρου της Δημοκρατίας, σε συνέχεια της προφορικής ενημέρωσης που του έκανε ο κ. Παπαδήμος την Παρασκευή, σημειώνουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου. Ωστόσο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκρινε σκόπιμο να ενημερώσει και τους πολιτικούς αρχηγούς, λόγω – προφανώς – της κρισιμότητας των πληροφοριών που περιείχε

Την Παρασκευή ο Λουκάς Παπαδήμος είχε ενημερώσει προσωπικά τον Κάρολο Παπούλια για το ομόλογο που πρόκειται να λήξει μέσα στις επόμενες ώρες, για  την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αλλά και τα διαθέσιμα των ταμείων.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο