Στη διερεύνηση των διαθέσεων του Π. Καμμένου με την κοινοβουλευτική δύναμη των 33 βουλευτών των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», δείχνει να στρέφεται πλέον μεταξύ άλλων η προσπάθεια για τη συγκρότηση κυβέρνησης. Φτάνοντας στα γραφεία της ΝΔ στην Συγγρού, αμέσως μετά τη συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δηοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Αντώνης Σαμαράς, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους σημείωσε ότι οι τρεις αρχηγοί –Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης- ενημερώθηκαν από τον κ. Παπούλια για πρόταση Καμμένου σύμφωνα με την οποία, εφ’ όσον αποδειχθεί η εθνική ανάγκη για τη χώρα, εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην κυβέρνηση ή έστω η υποστηρικτική κοινοβουλευτική ψήφος.

Επ’ αυτού, έχει προγραμματιστεί για αύριο στη μία συνάντηση Παπούλια- Καμμένου, ώστε να διερευνηθεί το ενδεχόμενο συμμετοχής ή στήριξης μιας κυβερνητικής προσπάθειας. Από τους συνεργάτες του προέδρου των «ΑΝ.ΕΛ.» παντως υπογραμμίζεται εκ νέου η ανάγη να γνωστοποιηθούν στον κ. Καμμένο τα πρακτικά της χθεσινής συνεδρίασης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Κατά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών διαπιστώθηκε για μια ακόμη φορά η επιμονή της Δημοκρατικής Αριστεράς στη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Θέμα μάλιστα στο στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Σαμαράς και στη δήλωσή του.
Αναφορικά πάντως με το σενάριο που έχει αρχίσει να κυκλοφορεί τα τελευταία 24ωρα περί πιθανής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με την ψήφο ανοχής της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο κ. Σαμαράς έκλεσει το θέμα λέγοντας ότι αποκλείεται τέτοιο ενδεχόμενο.

Σημειώνεται πάντως ότι για την ώρα επιδιώκεται η ευρύτερη δυνατή σύνθεση, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή αντιστοίχηση της ψήφου με την κομματική συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα.

Πάνος Ρασσιάς