Η Προεδρία της Δημοκρατίας έδωσε στη δημοσιότητα τα πρακτικά από τη χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, με την πρόταση του τελευταίου για σύσταση οικουμενικής κυβέρνησης να αποτελεί το επίκεντρο των συζητήσεων.

Ο κ. Παπούλιας εξάφρασε, παράλληλα, την ανησυχία του μετά από την ενημέρωση από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργο Προβόπουλο ότι «η κατάσταση στις τράπεζες είναι πάρα πολύ δύσκολη».

«Οι αναλήψεις και οι εκροές μέχρι τις 16.00 μμ η ώρα που τον πήρα, ξεπερνούσαν τα 600 εκατομμύρια ευρώ, έφτασαν τα 700 εκατομμύρια ευρώ», είπε και πρόσθεσε: «Χαρακτηριστικά μου είπε ο κ. Προβόπουλος ότι βεβαίως δεν υπάρχει πανικός, αλλά υπάρχει ένας μεγάλος φόβος, ο οποίος μπορεί να εξελιχθεί σε πανικό. Ανέφερε επίσης ότι η αντοχή των τραπεζών είναι πολύ μικρή αυτή τη στιγμή».

Ο κ. Παπούλιας έκανε γνωστό ακόμη ότι είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Μανουέλ Μπαρόζο «που αγωνιά», όπως είπε, και επεσήμανε με δραματικούς τόνους την ανάγκη να σχηματισθεί κυβέρνηση.

Διαβάστε τα πρακτικά, ΕΔΩ.
TAGS