Μη μου πείτε ότι ο πολιτικός διάλογος που διεξάγεται αυτές τις μέρες, κυρίως μέσω τηλεοπτικών δικτύων, είναι σοβαρός. Θα έλεγα ότι οι συνομιλητές (αν όχι όλοι αλλά οι περισσότεροι) έχουν ξεπεράσει τα όρια της γραφικότητας.
Ακούμε για ένα non paper που έδωσε ο Καμμένος στον Παπούλια. Αυτός μόλις το πήρε το έδωσε στην Παπαρήγα μιας και βρισκόταν εκείνη την ώρα στο προεδρικό. Αμέσως μετά το χαρτί του Καμμένου μοιράστηκε και στα άλλα κόμματα. Το παίρνουν οι δημοσιογράφοι και λογικά το κάνουν σημαία. Ο Καμένος βλέπει ότι γίνεται κόλαση θυμώνει- ή προσποιείται ότι θυμώνει- και τα ρίχνει στην προεδρεία ισχυριζόμενος ότι χαρτί με τέτοιο περιεχόμενο δεν έδωσε. Ακούγεται η λέξη πλαστογραφία και βουίζει το σύστημα.
Μέχρι και ο Τέρενς Κουίκ επιστρατεύθηκε και βγήκε να δώσει εξηγήσεις προκειμένου να ηρεμίσουν τα χρηματιστήρια της Ασίας. Τα βραδινά δελτία ειδήσεων ξεσπαθώνουν και επιχειρούν να μάθουν τι έγινε-και δικαίως- αλλά κανένας δεν τους λέει την αλήθεια. Οι δημοσιογράφοι παθαίνουν ντουβρουτζά! Ψύχραιμη παραμένει η Στάη. Άλλωστε αυτή λυμένο το έχει…

Ο Χρήστος Ζώης σήμερα το πρωί κοιτάζει στα μάτια τον Παπαδάκη λες και είναι ο προσωπικός του εξομολόγος και παραλίγο να τον αποκαλέσει «πάτερ Γεώργιε», αλλά τελικά του είπε  ότι ούτε ήξερε η κοινοβουλευτική ομάδα Καμμένου τίποτα αλλά ούτε ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» έχει διατυπώσει τέτοια πρόταση στο Παπούλια. Ουρλιάζει η κ. Πυργιώτη υποστηρίζοντας ότι εξευτελίζεται ο θεσμός του προέδρου. Δεν φαίνεται όμως να νοιάζει κανέναν.

Ο Μανώλης Γλέζος θέτει το θέμα του χρήματος γενικώς ως μια ιδεολογική παρέμβασή του να το πω. Διατυπώνει, λοιπόν, εκ νέου την γνωστή θεωρία ότι «το χρήμα δεν έχει σύνορα και ότι δεν είναι αυτό που παράγει τα αγαθά αλλά οι εργάτες». Σωστός! Αλλά ο Μαρξ μάλλον… αλλά αφήστε το δεν είναι για την ώρα.

Ο Οικονομέας δεν άντεξε - άνθρωπος είναι και αυτός - τα ρίχνει στον Παπαδημούλη και αυτός αντιδρά με τρόπο επαναστατικό. Γίνεται χαμός. Φωνές… Πέφτουν οι παροιμίες και τα… κριάρια σύννεφο!

Ο Σαμαράς χτυπάει αλύπητα τον Καμμένο ο οποίος αισθάνεται σαν γουλιζόμενο χταπόδι και βγάζει νύχια. Γάτα ο Πάνος… Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ διερμηνεύοντας το εκλογικό αποτέλεσμα με τον δικό του μοναδικό τρόπο εκτιμά  ότι ο λαός τους θεωρεί παράκλητους και σχεδιάζει την διακυβέρνηση της χώρας.

Οι τραπεζίτες ετοιμάζονται να κλείσουν τα ταμεία αφού οι πολίτες έχουν πειστεί ότι κάτι κακό θα μας συμβεί και κάνουν τις απαραίτητες αναλήψεις τους.

Το ΠΑΣΟΚ είναι εξαφανισμένο και ουδείς γνωρίζει που βρίσκεται ο Παπανδρέου αλλά και ο έτερος Καπαδόκης. Ο ύπαρχος του Τιτανικού εννοώ, ο Παπακωνσταντίνου.

Ο Βενιζέλος ιδρώνει και ξεϊδρώνει για να προλάβει μέχρι τις εκλογές φτιάξει το υπό διάλυση «μαγαζί» του.
Ο Στρατούλης την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια όπως και η αξιαγάπητη κυρία Κωνσταντοπούλου. Μου λείπουν και οι δυο τους!

Ο Δραγασάκης πάει στου Πρετεντέρη και «απειλεί»: «Τώρα μη με κάνετε να θυμώσω…»

Θα το πάθεις Γιάννη όπως ο αγάς που θύμωσε και ξέρεις τι έκοψε…

Μιλάμε για γραφικότητες. Και μέσα σε αυτό το κλίμα της πρέπει εμείς να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον του τόπου… Αμήν!

Άρτεμις Παραδείσου