Για την «κρυφή» ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ, την ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας και τη συσπείρωση στη ΝΔ μίλησε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής της ΝΔ, Άρης Σπηλιωτόπουλος, με δηλώσεις του στον Flash.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:


«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ''κρυφή ατζέντα'' για αποχώρηση της Ελλάδας απ' την Ευρωζώνη»

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια κρυφή ατζέντα. Θεωρώ ότι πίσω από όλη αυτή την ασάφεια και την αοριστολογία κρύβεται μια συγκεκριμένη επιδίωξη η οποία έχει να κάνει με την αποχώρηση της χώρας απ' την Ευρωζώνη. Σχεδόν έχει δρομολογηθεί όχι τόσο από τον κύριο Γλέζο και από τον κύριο Αλαβάνο, που είναι ο πολιτικός μέντορας του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, του κυρίου Τσίπρα, αλλά και πίσω από τις εξαγγελίες που έχουν να κάνουν με μια υπέρμετρη και σκληρή φορολόγηση ακόμα και για εισοδήματα τα οποία αγγίζουν μόλις τα 20.000 ευρώ ετησίως. Εισοδήματα τα οποία όχι μόνο πλούσια δεν είναι, αλλά και κάτω από το μέσο ανεκτό επίπεδο. Παρόλα αυτά μιλούν για φορολόγηση 100 ευρώ μηνιαίως. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι πίσω απ' τις εξαγγελίες για μεγάλωμα κράτους, για αθρόες προσλήψεις, για μοίρασμα χρημάτων στους ''οικονομικά αδύναμους'' και όλη αυτή την κατασπατάληση που περιλαμβάνουν τα προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ, κρύβεται η βασική τους επιδίωξη, η οποία είναι η αποχώρηση από την Ευρωζώνη. Μάλιστα ο κύριος Γλέζος το είπε χαρακτηριστικά λέγοντας: «Δεν μπορούμε πάση θυσία να μείνουμε σ' ένα κλουβί, αν αυτό δεν είναι το κλουβί της ελευθερίας που μας δίνεται».

«Θα είναι κρίμα σε μια Ευρώπη που αλλάζει, η χώρα μας να απουσιάζει»

Είναι πολύ σημαντικό να πούμε, ότι η Νέα Δημοκρατία και όλες οι δυνάμεις που πιστεύουν στην Ευρώπη δικαιώνονται όταν λέγανε ότι δεν πρέπει όλες αυτές οι θυσίες που κάναμε αυτά τα χρόνια να πάνε χαμένες, γιατί η Ευρώπη αργά ή γρήγορα θα αλλάξει.  Και είδαμε για πρώτη φορά ζητήματα που μέχρι πρότινος για την Ευρώπη ήταν ταμπού-όπως το ευρωομόλογο- να μπαίνουν πια δια του προέδρου της Γαλλίας ανοιχτά στο τραπέζι της συζήτησης. Άρα θα είναι κρίμα απ' αυτή την Ευρώπη που αλλάζει και που θα είναι πολύ πιο κοινωνικά δίκαιη, με δείκτη κοινωνικής αλληλεγγύης στους αδύναμους, η χώρα μας που έχει υποστεί τόσες θυσίες και έχει κάνει όλους αυτούς του αγώνες, την κρίσιμη στιγμή να απουσιάζει. Είναι κρίμα να τα τινάζουμε όλα στον αέρα, μπαίνοντας σε μια διαδικασία αλλεπάλληλων εκλογών. 

«Οι δυνάμεις εκείνες οι οποίες επιθυμούν την παραμονή της χώρας μας στην Ευρωζώνη οφείλουν να συσπειρωθούν γύρω απότη Νέα Δημοκρατία»

Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να δώσει τη μάχη της με απόλυτη προγραμματική σαφήνεια.  Πάνω στη βάση της επανασυσπείρωσης μιας κεντρικής ραχοκοκαλιάς και της δόμησης ενός ενιαίου ευρωπαϊκού μετώπου. Οι  δυνάμεις εκείνες που επιθυμούν εκ των πραγμάτων την παραμονή της χώρας μας στην Ευρωζώνη και κατ' επέκταση την ευρωπαϊκή οικογένεια οφείλουν να συσπειρωθούν γύρω απ' την Νέα Δημοκρατία και να δώσουν μια κοινή μάχη.

«Οι τηλεμαχίες όταν δεν γίνονται κοκορομαχίες είναι χρήσιμες»

Είμαι υπέρ της όποιας τηλεμαχίας, αρκεί αυτή να βοηθάει την ενημέρωση του πολίτη.

Τηλεμαχίες, οι οποίες γίνονται κοκορομαχίες και προσφεύγουν στο φανατισμό, στην οξύτητα, στην πόλωση και στο διχασμό δε νομίζω ότι προσφέρουν. Αν όμως γίνουν με τέτοιους όρους και τέτοιους κανόνες που να βγει τελικά πιο ενημερωμένος ο πολίτης, πραγματικά είναι εξαιρετικά χρήσιμες. Άρα πρέπει να δούμε πως ακριβώς μπορεί να υπάρξει ένα πλαίσιο και πάνω σε αυτό το πλαίσιο, πως οι πολιτικοί αρχηγοί μπορούν να κάνουν προτάσεις. Προτάσεις είχαν τεθεί και την προηγούμενη φορά από τη Νέα Δημοκρατία, το θέμα είναι αν αυτή τη φορά θα έχουμε πρόθυμους να τις ακούσουν. Δεν ευθυνόμαστε εμείς, αν κάποιοι άλλοι ναρκοθετούν διαρκώς τον ουσιαστικό διάλογο. Θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να γίνει ουσιαστικός διάλογος προς όφελος του πολίτη και του τηλεθεατή.