Ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος ανέλαβε από σήμερα και επισήμως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο πλαίσιο της υπηρεσιακής κυβέρνησης. Ο κ. Φράγκος είναι αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού και χαίρει της εκτίμησης του πολιτικού κόσμου διατηρώντας φιλικές σχέσεις με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Αντώνη Σαμαρά.  
Ωστόσο, ο κ. Φράγκος είναι ιδιαίτερα γνωστός και στον καλλιτεχνικό και δημοσιογραφικό χώρο καθώς η κόρη του, Ευτυχία Φράγκου, είναι παρουσιάστρια και ηθοποιός με μια επιτυχημένη, παρά το νεαρό της ηλικίας της, πορεία στην τηλεόραση.  

Οι περισσότεροι «γνώρισαν» για πρώτη φορά την κόρη του ισχυρού άντρα των ενόπλων δυνάμεων από την εκπομπή «Balkan Express» στην ΕΡΤ3 το 2009 ταξιδεύοντας στα ήθη και τα έθιμα των Βαλκανικών χωρών. Η τηλεοπτική της εμφάνιση άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις παρότι η ίδια, ως φοιτήτρια τότε στο ΑΠΘ στο μεταπτυχιακό τμήμα του Θεάτρου και Καλών Τεχνών δυσκολευόταν να βρει ελεύθερο χρόνο για να συνδυάσει σπουδές και γυρίσματα.  

Ολοκληρώνοντας το μεταπτυχιακό της και φλερτάροντας με την ηθοποιία, η επιτυχία του «Balkan Express» της άνοιξε την πόρτα και στο κρατικό κανάλι της ΕΡΤ, όπου πήρε μεταγραφή για μια κοινωνική εκπομπή που απευθυνόταν κυρίως στο νεανικό κοινό. Έτσι, επιστρέφει στην Αθήνα και αναλαμβάνει το 2010 την εκπομπή «Εικόνα σου είμαι» διατηρώντας συμβόλαιο ενός χρόνου.  

Πολλά ειπώθηκαν εκείνη την περίοδο για την 27χρονη τότε πανύψηλη παρουσιάστρια και οι επικριτές της καταλόγισαν όχι μόνον υπέρογκες αμοιβές από την ΕΡΤ αλλά ακόμη και ότι δεν θα είχε σταθεί στο χώρο της τηλεόρασης δίχως την υποστήριξη και τις γνωριμίες του πατέρα της.  

Πράγματι, ο κ. Φράγκος στήριζε την κόρη του σε κάθε βήμα της και παρά το αξίωμά του ή τη συντηρητικότητα που διακρίνει ενίοτε ορισμένους στρατιωτικούς, ο ίδιος δεν έφερε ποτέ αντίρρηση στις επαγγελματικές επιθυμίες της Ευτυχίας. Παρά τις έντονες επικρίσεις, οι φήμες για τις υπέρογκες αμοιβές και την ανάμειξη του πατέρα της στην ανάθεση της εκπομπής διαψεύστηκαν.  

Η Ευτυχία δεν πτοήθηκε από τις κριτικές καθώς είχε μάθει να θέτει στόχους και είχε σκληραγωγηθεί από νωρίς αλλάζοντας λόγω της δουλειά του κ. Φράγκου σχολεία και χώρες διαμονής. Χαρακτηριστική εμπειρία το 1998 όταν ο αντιστράτηγος τότε μετατέθηκε στην Άγκυρα ως ακόλουθος Άμυνας. Έφυγαν όλοι μαζί οικογενειακώς και έζησαν στην τουρκική πρωτεύουσα για τρία χρόνια. Λίγο πριν την επιστροφή του πατέρα της στην Ελλάδα, η Ευτυχία έδωσε εξετάσεις και πέρασε στη Σχολή Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου.  

Εργάστηκε από φοιτήτρια σε γυναικεία περιοδικά, είχε δική της ραδιοφωνική εκπομπή στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3, ενώ ανακάλυψε την αγάπη της για την υποκριτική όταν συμμετείχε σε διαφημιστικά σποτάκια για εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και σε video clip του Κώστα Καπετανίδη βγάζοντας τα πρώτα διόλου ευκαταφρόνητα χαρτζιλίκια.  

Ως… κοσμοπολίτισσα δεν δυσκολεύτηκε να φύγει ξανά στο εξωτερικό για σπουδές σε δραματική σχολή της Νέας Υόρκης. Πέρασε για τέσσερα χρόνια από τον Κινηματογράφο συμμετέχοντας σε ταινίες αλλά και σε παραστάσεις του ΚΘΒΕ, όμως σύντομα αποφασίζει ότι τα media την ενδιαφέρουν περισσότερο.  

Η Ευτυχία πάντως είχε κλίση και στην μουσική σπουδάζοντας από παιδάκι κλασικό πιάνο και έπειτα φωνητική γεγονός που αποτέλεσε εφαλτήριο για εμφανίσεις κοντά στον Θεοδωράκη, τον Νταλάρα και την Αλεξίου στα εφηβικά της χρόνια.  

Όπως και να έχει από σήμερα ο πατέρας της αναλαμβάνει χρέη υπουργού και η ίδια αναμένεται να τον συγχαρεί και από το ραδιόφωνο στην βραδινή εκπομπή της «Μελωδίες της Ευτυχίας» στον BHMA FM.


A.Γ.